CERONAV construiește un sediu în Galați

CERONAV construiește un sediu în Galați(862)


Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV a organizat la Galaţi ceremonia oficială de începere a lucrărilor la noul sediu destinat instruirii personalului navigant fluvial. Suprafaţa totală a noii clădiri este de aproximativ 2.000 mp, desfăşurată pe patru nivele. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.
„Construirea unui nou sediu la Galaţi este de o importanţă capitală, având în vedere că de mulţi ani de zile subunitatea îşi desfăşoară activitatea în spaţii închiriate. CERONAV instruireşte aproximativ 6.000 de navigatori fluviali anual care merită să beneficieze de cele mai bune condiţii de studiu. Noul sediu va fi dotat cu simulatoare de navigaţie pe ape interioare de ultimă generaţie, demarând astfel proiectul de parteneriat cu Academia Maritimă din Harlingen, Olanda care are ca principal scop înfiinţarea a două centre de instruire de prestigiu la capetele Coridorului VII pan-european”, a afirmat Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.
La ceremonie au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, societăţii constructoare, administraţiilor fluviale şi căpităniilor zonale, dar şi ai NAVROM Galaţi şi Uniunii Porturilor Interioare Româneşti. De asemenea, clerici ai Bisericii Ortodoxe Române au oficiat o slujbă de binecuvântare pentru începerea lucrărilor de construcţie.
 
jooble.org