Cum vă puteți distra de 1 Mai pe litoral

Cum vă puteți distra de 1 Mai pe litoral(361)


Cu Mazăre la ”Beciul domnesc”, autoritățile nu știu încă exact cum va arăta deschiderea sezonului estival în Mamaia. Dacă acolo însă sunt pregătite câteva acțiuni, în sud… Dumnezeu cu mila. Însuși șeful ANAT a spus că nu se va întâmpla nimic în zonă, deși el deține un parc de aventuri în Neptun și ar fi avut tot interesul să o promoveze.
Ce se știe aproape sigur este că vremea va fi bună. "Vremea se anunţă foarte frumoasă, asta ne ajută foarte mult în fiecare an sau ne poate încurca. Vânzarea merge foarte bine şi feedback-ul pe care îl avem de la agenţiile ANAT este acelaşi, deci vânzarea prin agenţii merge foarte bine, oamenii s-au grăbit să facă rezervări, mai ales pentru staţiunea Mamaia", a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Corina Martin. Aceasta a precizat că sunt așteptați circa 35.000 de turiști.

Corina Martin a spus că lista evenimentelor pentru 1 Mai nu a fost definitivată. Ce se știe este că nu va lipsi parada autoturismelor. Vor participa maşini de epocă, motociclete, maşini de curse. Acestea vor pleca din zona Telegondolei spre Năvodari, se vor întoarce în Constanța, vor ajunge în zona peninsulară și apoi vor reveni în Mamaia.
Corina Martin a menţionat că este posibil ca la paradă să fie prezente şi carele alegorice ale cluburilor din Mamaia, dar o decizie finală în acest sens urmează să fie luată marțea viitoare.

De asemenea, de 1 Mai va fi organizat un infotrip pentru agenţi de turism şi jurnalişti din Turcia şi Italia, acestora urmând să le fie prezentate principalele atracţii ale litoralului.
Preşedintele ANAT, Aurelian Marin, a spus, la conferinţa de presă, că preţurile pentru minivacanţa de 1 Mai merg de la 60 de lei de persoană la 150 de lei de persoană pe noapte, în funcţie de numărul de stele al unităţii hoteliere. Astfel, pentru un hotel de două stele o persoană va plăti pentru o noapte în medie 60-70 de lei pe noapte, pentru trei stele - 80-100 de lei de persoană pe noapte şi pentru patru stele - 100-150 de lei de persoană pe noapte.
Aurelian Marin a menţionat că pentru sudul litoralului tarifele sunt mai mici cu 20-25 la sută faţă de Mamaia.
Totodată, Corina Martin a adăugat că în această vară pe litoralul românesc vor fi prezenţi 4.500 de turişti din Israel, aceştia urmând să cheltuiască în România peste trei milioane de euro.

"Ceea ce a început anul trecut ca un proiect - pilot, cu un zbor pe săptămână, se dezvoltă în acest an la două zboruri pe săptămână, este vorba de joi şi duminică, sosesc peste 4.500 de pasageri din Israel pe care îi aşteptăm în vacanţă, în mod special în Mamaia, dar şi la un hotel din Eforie Nord. Noi am estimat undeva la două milioane de euro încasările din serviciile de cazare şi masă pentru aceşti 4.500 de turişti, adăugăm peste 1,5 milioane de euro din încasările în atracţii, tururi locale, intrări la toate atracţiile şi excursiile pe care le organizăm şi depăşim un volum de trei milioane de euro de încasări", a mai spus Corina Martin.
 
jooble.org