Mercedes căutat în Germania, descoperit în municipiul Constanţa

Mercedes căutat în Germania, descoperit în municipiul Constanţa(371)


Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Mercedes model Smart For Two, cu numere de Germania, despre care deţineau informaţia că este căutat în vederea confiscării.

Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este căutat de autorităţile din Germania, fiind declarat furat din data de 29.12.2009 şi că este utilizat în România de cetăţeanul român MARIAN P., în vârstă de 42 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa.

La cercetări, bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul din Germania, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.

Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 3.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.
jooble.org