TULCEA. Acțiune de lansare de icre embrionate de șalău(540)


Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) organizează mâine lansarea oficială a unor cuiburi de icre embrionate, la sediul Bazei de Cercetare Enisala a Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării

Specia șalău este una dintre cele cu cea mai însemnată valoare comercială. Reproducerea naturală a acestei specii se face prin depunerea icrelor pe un substrat vegetal de rădăcini adventive de sălcie, rezultatele fiind în mod decisiv influențate de un complex de factori naturali (temperatură, calitatea apei, etc).

Încă din anul 1939, fostă Stațiune Hidrobiologică PARID a Deltei Dunării din Tulcea a înființat la Enisala, pe canalul care leagă lacul Babadag de lacul Razim, o Stație de reproducere Natural dirijată a șalăului, cu scopul de a asigura popularea de susținere a acestei specii prin Valorificarea resurselor de hrană existente chiar și în anii cu reproducere naturală slabă.

Procesul de reproducere natural dirijată se realizează în luna aprilie. Capacitatea stației de reproducere natural — dirijată a șalăului este de 2 000 cuiburi de icre embrionate. 
jooble.org