“Școala Altfel” la RAJA Constanța(824)


În cadrul Programului educațional Şcoala Altfel, „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” și anul acesta sute de elevi constănțeni și-au exprimat dorința de a descoperi circuitul apei prin intermediul S.C. RAJA S.A. Astfel, în cadrul campaniei "Apa este viaţa", desfășurată în baza protocoalelor de colaborare încheiate între RAJA și unităţile de învăţământ constănțene, timp de cinci zile, în perioada 06 - 10 aprilie 2015, elevi dar și preșcolari din Municipiul Constanța vor merge pe firul apei, de la extragerea ei din subteran și până la redarea acesteia, în cele mai bune condiții, circuitului natural.

În program sunt incluse Grădinița cu Program Normal nr. 51, Școala Generală nr. 8, Scoala Generală nr. 37, Scoala Gimnazială nr. 24 “Ion Jalea”, Colegiul National Pedagogic “Constantin Bratescu” din Constanța și Centrul de Plasament “Delfinul” din Agigea.

Elevii sunt însoțiți de specialiști ai companiei la Laboratorul de Încercări Apă Potabilă - Palas Constanța și la Stația de Epurare Constanţa Nord, cea mai modernă staţie din România realizată cu fonduri europene, unde le sunt oferite informații prețioase despre sursele de apă potabilă și necesitatea protejării acestora, despre modalitatea de extragere, tratare și furnizare a apei către consumatori, procesul de curățare a apelor uzate și deversarea lor în emisar etc.

Având în vedere că anul acesta Ziua Mondială a Apei s-a desfășurat sub sloganul „Apa și Dezvoltarea Durabilă”, S.C. RAJA S.A. evidențiază încă o dată implicarea sa în dezvoltarea durabilă a comunității prin investiții majore în infrastructura de apă și apă uzată din aria de operare, dovedind respect pentru om, pentru apă, pentru mediu și implicit pentru viitor.

Pe parcursul vizitelor, oaspeților le sunt oferite broșuri cu informații despre investițiile derulate de compania de apă S.C. RAJA S.A. și pliantul “Povestea Apei”, o incursiune în universul apei, cu jocuri și desene amuzante pentru copii.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri