De ce s-au amânat alegerile la Consiliul Județean al Elevilor(446)


Joi, 2 aprilie 2015, începând cu ora 11.00, la Palatul Copiilor Constanţa a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. Evenimentul a avut loc ca urmare a deciziei nr. 28/31.03.2015 venită din partea preşedintelui Consiliului Naţional al Elevilor, Onița Horia-Șerban.

Punctul principal al ordinii de zi a fost alegerea unui nou preşedinte al acestui organism în condiţiile în care, preşedintele ales în luna noiembrie 2014, Călin Ştefanopol, elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa a demisionat în data de 24.03.2015.

Comisia de validare a acestor alegeri, constituită conform prevederilor legale în vigoare, a respectat calendarul public al acţiunii şi a validat dosarele a 5 candidaţi, după cum urmează: 1. Apetroaei Miruna-Maria (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”), 2.Burghelia Eduard Andrei (Colegiul Economic „Virgil Madgearu”), 3. Cozariuc Alexandru Petrică (Liceul Teoretic „George Emil Palade”), 4. Nadoleanu Vlad (Colegiul Tehnic Energetic), 5. Enache Laurențiu (Liceul Teoretic „Decebal”). Etapa de depunere şi de validare a candidaturii a fost în cursul zilei de joi, în intervalul orar 10.00- 11.00. Deoarece documentele depuse nu au fost şi în format electronic, în spiritul fair-play-ului care caracterizează membrii acestui organism, Comisia de validare a decis prelungirea perioadei de depunere şi validare până la ora 13.00.

”Cu toate acestea, la momentul începerii propriu-zise a Adunării Generale s-a constatat că nu este îndeplinit cvorumul, conform Regulamentului de Organizare si Funcționare a Consiliului Național al Elevilor. În acest sens, cu acceptul preşedintelui CNE, s-a decis ca în data de 20 aprilie 2015 să fie convocată o nouă Adunare Generală pentru finalizarea alegerilor. Aşadar, ne exprimăm încrederea că în luna aprilie, vom avea o rundă finală de alegeri, transparente şi corecte, aşa cum este caracterizată activitatea CJE Constanţa de până în prezent. Pe această cale, dorim să mulţumim tuturor observatorilor prezenţi la acţiune, reprezentanţilor presei care ne sunt parteneri în adevăratul sens al cuvântului, precum şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa care a sprijinit logistic derularea evenimentului”, a declarat Apetroaei Miruna-Maria, președinte interimar al CJE.

În anul şcolar 2014- 2015, CJE Constanţa a avut ca prioritate scrierea şi demararea unor proiecte gândite de elevi şi care să reprezinte interesele şi nevoile acestora. Astfel, în luna aprilie se va derula şi finaliza proiectul caritabil „I Party to Help”, precum şi acţiunile proiectate ca răspuns la propunerea de finanţare a Primăriei Constanţa. Asigurăm autorităţile, organizaţiile nonguvernamentale şi toate instituţiile care ne sprijină în activitatea noastră de seriozitatea şi transparenţa care ne recomandă ca organism legitimat, în primul rând, de elevii constănţeni, colegii noştri.
 
jooble.org