Constanța, gazdă a două olimpiade naționale(503)


În perioada 6-11 aprilie 2015, se vor desfășura, conform calendarului Ministerului Educației și Cercetării Științifice, etapele naționale ale olimpiadelor școlare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizând Olimpiada națională de științe socio-umane și Olimpiada de limbă turcă maternă și modernă.

Astfel, în perioada 6-10 aprilie, la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia va avea loc Olimpiada națională de științe socio-umane la care participă 273 de elevi la șase discipline: Cultură civică (cls.VII-VIII), Logică, argumentare și comunicare (cls a IX-a), Psihologie (cls. a X-a), Economie (cls. a XI-a), Sociologie (cls.a XI-a), Filosofie (cls. a XII-a). Totodată, în concurs vor fi evaluate și lucrări ale elevilor de cls. III-IV pentru disciplina Educație Civică. Proba scrisă este programată miercuri, 8 aprilie, în intervalul orar 10.00-12.00 pentru Cultură civică și între 10.00-13.00, pentru celelalte discipline.

Competiția școlară se va deschide oficial marți, 7 aprilie, ora 16.00, la Centrul Cultural Mangalia, iar festivitatea de premiere, se va desfășura vineri, 10 aprilie, ora 11.00, tot la Centrul Cultural din Mangalia.
Președintele Comisiei Centrale a olimpiadei este domnul prof. univ. dr. Petru Bejan de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, iar domnul prof. Eugen Stoica, inspector general MECS, este președinte executiv.

De asemenea, în perioada 5 - 8 aprilie, 80 de elevi din județele Constanța, Tulcea și din municipiul București vor participa la Olimpiada națională de limbă turcă maternă și modernă. Proba scrisă a olimpiadei va avea loc luni, 6 aprilie, în două unități școlare, Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” din Medgidia (52 de elevi – Limbă turcă maternă) și Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța (28 – Limbă turcă modernă).

Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 6 aprilie a.c., ora 11.00, la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” din Medgidia, iar premierea olimpicilor, miercuri, 8 aprilie a.c., ora 11.00, în aceeași unitate de învățământ. Comisia centrală desemnată de MECS, alcătuită din 15 membri, este condusă de lector univ. dr. Hasan Neriman de la Universitatea „Ovidius”- președinte - și de inspectorul general din MECS, prof. Vildan Bormambet, președinte executiv.
 
jooble.org