Dănuț Culețu și-a dat demisia din parlament și s-a suspendat din PNL

Dănuț Culețu și-a dat demisia din parlament și s-a suspendat din PNL(1021)


Deputatul Dănuț Culețu și-a dat demisia din parlament și s-a suspendat din PNL.


”Nu vreau să fiu o țintă pentru adversarii politici și autorități, mai mult sau mai puțin formale, și nici o povară pentru Partidul Național Liberal al cărui membru sunt din anul 1990. În acest sens, am decis să îmi depun demisia din Parlamentul României, la fel cum am decis să dau curs noilor prevederi ale statului PNL și să mă autosuspend din funcțiile deținute în acest partid”, a precizat acesta.
 

Precizăm că, la începutul lunii ianuarie,  procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a deputatului PDL Dănuț Culețu pentru abuz în serviciu, alături de primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, și alte trei persoane.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Dănuț Culețu cercetat pentru abuz în serviciu pe perioada în care a fost prefect al județului Constanța și președinte al Comisiei Județene de Fond Funciar Constanța.

Tot pentru abuz în serviciu în același dosar a fost trimis în judecată primarul localității Valu lui Traian, Florin Mitroi.

Au mai fost trimiși în judecată Gabriel Ghețu, care la data faptelor era șef al Biroului Județean de Rentă Viageră Agricolă la Administrația Domeniilor Statului — Reprezentanța Teritorială Constanța, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, Stere Sponte, la data faptelor director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța și membru în Comisia Județeană de Fond Funciar Constanța, pentru complicitate la abuz în serviciu și Titus Găgeatu, care la data faptelor era consilier în cadrul Compartimentului Urmărirea Actelor cu Caracter Reparatoriu, pentru complicitate la abuz în serviciu.

"În rechizitoriul întocmit procurorii arată că Dănuț Culețu în calitate de președinte al Comisiei județene de fond funciar Constanța, prin încălcarea dispozițiilor legale, la data de 27 septembrie 2006, a propus și a determinat adoptarea unei hotărâri, de către comisia menționată fără a o supune la vot, validând, în mod ilegal, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafață de 656,76 hectare aparținând Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane care nu au făcut dovada că au deținut terenuri pe acel amplasament. În acest fel, a fost adus un prejudiciu de 1.050.816 lei stațiunii de cercetare, precum și un folos necuvenit de aceeași valoare persoanelor cărora li s-au restituit ilegal terenurile respective", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, anterior, Mitroi Florin, în calitate de președinte al Comisiei locale de fond funciar Valu lui Traian, a formulat către Comisia județeană Constanța propunerea de transformare a anexei cu persoanele care nu fac dovada vechiului amplasament într-o anexă cu persoane care fac dovada vechiului amplasament, cu încălcarea dispozițiilor legale, deși persoanele respective nu făceau individual dovada vechiului amplasament în perimetrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri