Cine și de ce a protestat în Constanța

Cine și de ce a protestat în Constanța(1404)


Constanța, un oraș de câteva sute de mii de locuitori, nu a reușit să strângă decât 50-60 dintre ei la protestul din seara aceasta împotriva imunității parlamentare, organizat în această seară în fața Prefecturii.

"Ponta Ş-Ova lua/marş la DNA", "Nu Parlamentului scut pentru hoţi", "Peştele de la cap se înpute, de la coadă se curăţă" (n.r. greșeala gramaticală nu ne aparține), "Vrem dreptate pentru toţi", "Jos hoţii". "România trezeşte-te", "Jos Guvernul Ponta", "Jos Guvernul mafiot", "Jos Parlamentul", "Jos imunitatea".

Protestatarii nu s-au oprit la Șova și Ponta, ci au scandat lozinici și împotriva ANAF și a primarului Radu Mazăre, căruia i-au cerut demisia.

Printre cei care au ieșit în stradă s-au numărat Cătălin Anghel, unul dintre cei mai activi membri ai societății civile, Mihai Petre, președinte al Asociației M10 Constanța, Corneliu Neagoe, fost primar țărănist al Constanței, Constantin Cumpănă, jurnalist și scriitor, Andrei George Popescu, președintele Asociației Constanța Ia Atitudine (ACIA).

Protestul a durat puțin peste o oră şi s-a desfăşurat fără incidente. La un moment dat, prefectul a ieșit din clădire, însoțit de o parte din staff, dar cei prezenți în față probabil că nici nu l-au recunoscut, astfel că nu a avut parte de huiduieli adreste direct.
 
jooble.org