De când nu mai sunt la putere, liberalii cer creșterea alocației pentru copii(644)


Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat, în declarația politică depusă în această săptămână la Camera Deputaților, refuzul guvernanților de a modifica legea privind alocația de stat pentru copii, în sensul majorării cuantumului acesteia începând cu data de 1 ianuarie 2015.
„Senatul a respins, la începutul acestei luni, o propunere legislativă a Partidului Național Liberal care ar fi dus la majorarea alocațiilor de la 42 de lei la 200 de lei lunar pentru mai mult de 3,5 milioane de minori. Inițiatorii legii au subliniat că în Uniunea Europeană media sumei destinate minorilor aflați în întreținere depășește 100 de euro, iar în multe state europene cuantumul alocației crește începând cu al doilea sau al treilea copil. În România însă alocația de stat pentru copii este universală, indiferent de numărul copiilor unei familii și nu depășește 10 euro!”, a declarat parlamentarul liberal constănțean.
Acesta a amintit că alocaţia copiiilor nu a mai fost actualizată din ianuarie 2009 şi nu este corelată nici cu inflaţia, nici cu puterea de cumpărare, nici cu coşul zilnic şi nici cu necesităţile unui copil la hrană, întreţinere şi studii. „Este, în ceea ce mă privește, o rușine, o bătaie de joc și praf în ochi aruncat tuturor copiilor din țară! Oare, ce anume poți cumpăra ca părinte unui copil care, de exemplu, tocmai a început școala din fabuloasa sumă de 42 de lei?”, susține copreședintele PNL Constanța.
În consecință, deputatul Gheorghe Dragomir îi solicită premierului Victor Ponta să promoveze cât mai repede o ordonanță de urgență prin care alocația de stat a copiilor să fie majorată la 200 de lei. „Dacă premierul Ponta a fost în stare să dea ordonanțe de urgență pe bandă rulantă sau să ascundă 26 de ordonanțe de urgență din domenii fără nicio legătură într-una singură, sunt convins că poate face un efort să emită și un act normativ în beneficiul tuturor copiilor”, a conchis liderul PNL Constanța.
 
jooble.org