Depistaţi în flagrant în timp ce furau cabluri CFR(372)


La data de 25.03.2015, în jurul orei 00.10, poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au acţionat pe relaţia CF 812 Medgidia – Mihai Viteazu – Tulcea şi au depistat un grup de trei bărbaţi, care săpau în zona căii ferate, de unde sustrăgeau cablu de la infrastructura de telecomunicaţii CFR, lângă aceştia aflându-se şi două atelaje hipo.

Cu ocazia depistării, cele trei persoane au încercat să fugă de la faţa locului, fapt pentru care poliţiştii, după efectuarea somaţiei legale, au executat mai multe focuri de armă în plan vertical, cu armamentul din dotare, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale.
Cele trei persoane au fost imobilizate la o distanţă de aproximativ 50 – 100 metri, faţă de locul comiterii faptei.
Acestea au fost identificate ca fiind D. Petru – Titi, de 31 ani, din sat Sinoe, comuna Mihai Viteazu, judeţ Constanţa, S. Gabriel, de 43 ani, din sat Oituz, comuna Lumina, judeţ Constanţa şi I. Costel, 30 ani, din sat Sinoe, comuna Mihai Viteazu, jud. Constanţa.
În cele două ateleje hipo, se afla cantitatea de aproximativ 140 metri cablu telefonic, prejudiciul creat societăţii de comunicaţii fiind în valoare de aproximativ 7.000 lei.
Cei trei au fost reţinuţi pentru o perioada de 24 ore, iar la data de 26.03.2015, au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, propunere ce a fost admisă în parte de către Judecătoria Constanţa, astfel inculpatului S. Gabriel i s-a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, iar faţă de ceilalţi doi inculpaţi s-a luat măsura arestului la domiciliu.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor trei.
jooble.org