Forța Civică, alături de un băiat de 13 ani, suspect de cancer testicular și alți copii

Forța Civică, alături de un băiat de 13 ani, suspect de cancer testicular și alți copii(982)


Organizația Municipală a Forței Civice Constanța s-a împărțit în doua grupuri ieri, de 1 iunie, pentru a aduce zâmbetul pe chipurile cât mai multor copii.


Primul grup a organizat un concurs sub denumirea „Jocurile copilăriei noastre”, concurs la care au luat parte 20 de copii de la Școala Generală nr. 9 din Constanța. Membrii Forței Civice i-au învățat pe copii să joace frunza, șotronul, 9 pietre și alte jocuri în aer liber. Concursul a avut loc în parcul de la Casa de Cultura Constanța, iar la sfârșit, copiii au fost premiați cu dulciuri și jocuri de logică.


Al doilea grup al membrilor Organizației Municipale a Fortei Civice Constanța s-a ocupat de trei cazuri sociale.
Primul caz îl reprezintă Bianca, o fetiță de 13 ani din Constanța, a cărei mamă este imobilizată în scaun cu rotile. Fetița este cea care împinge scaunul mamei, ea gătește și face curat. Cu toate aceste greutăți, merge la școală și învață foarte bine.
Al doilea caz este cel al lui Mihai, un băiețel de 13 ani din Năvodari. Mihai este suspect de cancer la testicul, boală care i-a răpit fratele mai mare în urma cu doi ani. Analizele pe care le face regulat sunt foarte scumpe, iar Mihai trăiește doar cu mama, din salariul extrem de mic al acesteia.
Al treilea caz este al unor copii din Peninsula, județul Constanța, trei frați în vârstă de 14, 13 și respectiv 10 ani, care locuiesc doar cu mama într-o singură cămăruță, fără electricitate. În ciuda condițiilor de trai greu de imaginat, acești copii merg zilnic la școala și își fac temele la lumina lumânării.

Forța Civică Constanța și-a dorit să fie alături de acești copii și, potrivit președintelui Organizației Municipale, Mihai Petre, organizația se va ocupa și în viitor de aceste cazuri sociale.
jooble.org