Nicușor Constantinescu, nemulțumit că societatea civilă nu reacționează(629)


Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a ajuns astăzi la Curtea de Apel Constanța, unde se judecă contestația sa la măsura arestului la domiciliu în dosarul privind hotărârile de Consiliu.

"Deja s-a plictisit opinia publică de ceea ce spun eu, de toate probele și argumentele pe care le prezint. Ați văzut că Radu Mazăre și-a dat ieri demisia din funcția de președinte al organizatiei PSD Constanța, pentru tot ce se întâmplă prin abuzuri repetate de ani de zile. El a fost reținut de două ori și eliberat de două ori, din lipsă de probe. Asta înseamnă că s-a dovedit abuzul procurorilor.
Eu sunt arestat a opta oara pentru că am dus la îndeplinire hotărâri de Consiliu Județean, care privesc viața județului Constanța, situația socială a oamenilor din județ, infrastructura, drumurile, reabilitarea căminelor culturale, plantarea a milioane de salcâmi și pomi fructiferi prin proiecte și programe ale Consiliului Județean. Sunt acuzat inclusiv pentru că am adus copiii de la țară să vadă obiectivele turistice, Marea Neagră și tot ce înseamnă o bucurie pentru copii. Că am dat bani ca să corup electoratul - veteranii de război - acești oameni care mai au de trăit câteva zile și care și-au sacrificat viața pentru ca noi, astăzi, să vorbim despre o așa-zisă democrație, și care sunt uitați de toți.
Sunt acuzat de aceste lucruri, cu toate că le-am dat acelor oameni bani și în 2009 și în 2010 și în 2011, 2012, 2013. Au profitat că în 2012 a fost an electoral și au spus că ar fi un motiv electoral, cu toate că majoritatea nici măcar nu se pot da jos din pat. Nu se poate spune o astfel de aberație. Sunt acuzat și că aș fi dat comunității rușilor lipoveni tot prin Hotărâre de Consiliu, dar au uitat să spună că acolo am făcut rețelele de apă, canalizare, cămine culturale, școli, grădinițe, dispensare. Nu poate fi considerat tot ce faci ca ales local ca faptă penală pentru că, până la urmă, într-o democrație, un partid politic promite niște lucruri. Atunci când ajunge într-o funcție, cum ar fi CJC sau Primărie, prin hotărâri și prin pârghiile administrative, le duci la îndeplinire și asta înseamnă foarte mult, pentru că te ții de promisiuni. Când nu le respecți, nu te mai votează. Asta înseamnă democrație, iar tocmai pentru asta noi suntem acuzați abuziv, fără nici o probă - atât Mazăre cât și eu.
Ți se face la un moment dat lehamite de tot ce se întâmplă și văd că nimeni din societatea civilă din Constanța nu reactionează. Eu sunt un pericol social în condițiile în care eu, ca președinte al autorității de ordine publică, singurul organism din județ care controlează Poliția, Jandarmeria, respectarea drepturilor și ordinii publice, care la rândul meu - prin autoritatea pe care o am - am dotat prin Hotărâri de Consiliu cu autoturisme Politia Rurală, am dotat cu aparatură ultramodernă Poliția judetului Constanța, cu sisteme de supraveghere și tot ce înseamnă siguranță și ordinea publică. Eu sunt acuzat pentru asemenea lucuri, că am plantat pomi, că am luat de zeci de milioane de euro echipamente pentru incendii pentru salvarea oamenilor, pentru descarcerare, pentru ISU Constanța.
Zic că pun în pericol siguranța cetățenilor? Eu, care am dat bani pentru sute de cazuri sociale în urma unor anchete și analize. Am dat bani oamenilor cu leucemie și cancer. Toți acești oameni stiu și apreciază, însă, din păcate, nici acum în postul Paștelui nu suntem în stare să ne gândim ce înseamnă a fi cu adevarat ortodox", a declarat Nicușor Constantinescu, citat de Reportentv.ro
 
jooble.org