Zi aniversară la Universitatea Ovidius din Constanța(536)


În cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea unui sfert de secol de consacrare a Universității „Ovidius” din Constanța se vor desfășura mai multe activități menite să evoce momentele importante în istoria celei mai importante instituții de educație și cercetare din sud-estul României.

Evenimentele debutează astăzi cu Gala festivă „Vivat! Crescat! Floreat UOC !”.

De la ora 12.00, în Aula Magna (sediul Universității din Bdul Mamaia nr.124), vor fi evocate principalele momente care au marcat înființarea celei mai mari și mai importante universități de la malul mării.
Tot vineri 20 martie, de la ora 15.00, se va inaugura terenul acoperit al Facultății de Educație Fizică și Sport.

Începând cu ora 18.30, la Studio XL (situat în B-dul Mamaia nr.124, clădirea principală, la demisol), se va desfășura premiera „Cameristele”, de Jean Genet, spectacolul de absolvire a studenților anului III, din cadrul programului Artele spectacolului (actorie) - Facultatea de Arte, Universitatea „Ovidius” din Constanța. Distribuția: Laura Buric, Diana Orezeanu, Ramona Gheorghe. Coordonatori proiect: Conf.univ.dr. Gavril Borodan și lect.univ.dr. Clara Ghiuvelichian

În seara aceleiași zile, de la ora 19.00, se va desfășura un spectacol oferit de Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” în onoarea Universității „Ovidius” din Constanța.

În cadrul evenimentelor aniversare tot în 20 martie 2015, la Universitatea „Ovidius” din Constanța (sediul din Bdul Mamaia nr.124, clădirea Bibliotecii Virtuale), se vor desfășura lucrările Simpozionului Național Interdisciplinar „Știința și Arta, interferențe și complementaritate”. Evenimentul este organizat de Facultatea de Arte, din cadrul Universității „Ovidius”, Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR) - Sucursala Constanţa și Cercul Literar al Scriitorilor Ingineri - Literar-Ing.
 
jooble.org