Mazăre vrea să plece şi de la Primărie, şi din PSD(709)


Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat în această seară că vrea să plece și de la Primărie, și din PSD.

“Aş vrea să-mi dau demisia şi vreau să fac lucrul ăsta curând. Nu mă întreba ce înseamnă curând, dacă într-o zi, două, dar e o chestiune, cred eu, de săptămâni, de luni. Acelaşi lucru vreau să-l fac şi de la partid. Păi ce, să ajung eu să mă pună ăia de la Bucureşti să mă dea afară că mă anchetează un procuror? Păi uite, cum m-a anchetat procurorul, m-a şi băgat la beci de două ori după care am venit să vorbesc cu voi. Ăsta e motiv să mă dea afară din partid? Eu ştiu că toţi suntem nevinovaţi până la o hotărâre definitivă. Dar să rămână domnii cu regulile astea, ei cu partidul lor, şi eu să rămân cu viaţa mea. Am şi eu dreptul la viaţa mea”, a declarat Radu Mazăre, citat de Mediafax.

Primarul a mai spus că nu mai vrea să participe nici la carnavalul de la Mamaia, din această vară: “90 la sută nu mai particip. Dacă nu mai particip eu, cum va arăta carnavalul nu am de unde să ştiu. Am obosit şi mi-e lehamite să mă duc la Primărie, mi-e lehamite să spun şi să iniţiez ceva pentru că urmează să dau cu subsemnatul şi sunt şi eu un om, am dreptul meu după 15 ani. Cred că am tras destul la căruţa asta, poate vreau să stau şi eu la plajă, nu să fac repetiţii pentru carnaval câte cinci zile şi după aia să mă controleze procurorii că de ce l-am făcut”.

Mazăre a precizat că toate contractele pentru care este anchetat de către DNA au fost verificate de Curtea de Conturi care nu a găsit nicio neregulă.

De asemenea, Mazăre a menţionat că ultimul dosar în care este anchetat ”i se trage” de la fostul şef al ANI Horia Georgescu, care a făcut sesizare la DNA.

“Acum m-a vrut la arest cine se găseşte la arest în momentul ăsta, domnul Georgescu de la ANI pentru că dosarul este făcut în urma reclamaţiei pe care a făcut-o dumnealui ca şi şef, şi ca inspector, vă aduceţi voi aminte că v-am zis, o cucoană care a lucrat în Primărie, pe care am dat-o afară, i-am imputat nişte bani şi atunci s-a hotărât să se răzbune. Aşa e viaţa, băgaţi bine la cap, să ştiţi, faci bine, bine găseşti, vrei să faci rău, la un moment dat se întoarce”, a declarat Mazăre.

El susţine că în acest dosar nu este vorba de vreun denunţ.

“Erau mai mulţi ziarişti la Bucureşti, că Strutinsky face denunţuri, Martin... Astea sunt şopârle băgate prin intermediul presei, pentru că nu ar avea ce denunţuri să facă. Să ştii că există şi oameni cu coloană vertebrală şi prieteni adevăraţi. Chiar dacă ne-am obişnuit să fie ca în anii ’50 când se denunţau între ei numai ca să scape rudele, soţii, fraţii, există încă oameni, bărbaţi”, a precizat Mazăre.

Miercuri după-amiază, Radu Mazăre a venit la arestul Poliţiei Capitalei pentru a-şi lua actele şi geanta pe care o avea luni, când a fost reţinut, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Anchetatorii au cerut arestarea preventivă a lui Radu Mazăre, însă instanţa supremă a decis, miercuri, ca primarul să fie cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky.

Radu Mazăre spunea că a durat mai mult de opt ore ca judecătorul să ia o decizie, în condiţiile în care acuzaţia pe care i-o aduc procurorii este că luat mită nouă milioane de euro.

"Decizia a fost dată la 2 noaptea şi a durat mai mult de 8-9 ore să ia o decizie. E o cauză destul de complexă, complicată, cu achiziţii, cu hotărâri de consiliu, cu legi, cu controale. Sigur că e de apreciat când te bagă cineva la beci, acuzându-te că ai luat nouă milioane de euro şi prejudiciu alte zeci de milioane, iar tu ieşi pentru lipsă de probe. E o decizie importantă şi asumarea ei", adăuga primarul municipiului Constanţa.

Întrebat dacă se aşteaptă la noi reţineri sau la condamnări, Radu Mazăre a spus că s-a obişnuit: "Nu vedeţi că vin cu gentuţa? Nu mă aştept la condamnări, însă vreau să spun că de 10 ani sunt căutat şi hăituit, şi m-am săturat".

Întrebat dacă ia în calcul o ieşire din politică sau plecare de la conducerea Primăriei Constanţa, Radu Mazăre a spus că este hotărât să renunţe cât mai curând.

Primarul Constanţei a precizat că a venit la arest să îşi ia hainele, buletinul şi să îi salute "pe băieţii de acolo". Întrebat dacă nu le lasă colegilor de celulă hainele sale, Mazăre a spus că nu s-a gândit, dar ar putea face asta, însă trebuie să vadă dacă îi permite regulamentul.

Decizia luată miercuri de judecătorul de drepturi şi libertăţi, de cercetare în libertate a lui Radu Mazăre, poate fi contestată de procurorii DNA la instanţa supremă.
jooble.org