Braconaj piscicol în judeţul Tulcea(894)


Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat 200 metri de plasă tip monofilament şi 156 kilograme de peşte din diferite specii.

Ieri, în jurul orei 13.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea în cooperare cu lucrători A.R.B.D.D au depistat, pe malul lacului Razelm,de pe raza localităţii Murighiol, trei persoane cu vârste cuprinse între 28 de ani şi 36 de ani, domiciliate pe raza judeţului Tulcea, având asupra lor mai multe plase de pescuit cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite 10 plase tip monofilament în lungime de 200 m şi 74 kilograme de peşte din speciile caras, crap, plătică, fitofag şi babuşcă.

Un alt caz a fost înregistrat în jurul orei 13.45, pe raza localităţii Luncaviţa, cand politiştii de frontieră l-au depistat pe J.I., în vârstă de 38 ani,domiciliat pe raza judeţului Galaţi, în timp ce transporta, cu o autoutilitară marca Fiat Doblo, cantitatea de 82 kilograme peşte din specia scrumbie, fără a deţine documente justificative de provenienţă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de156 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de,, deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament”, respectiv „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri