Jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în port(388)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, jucării şi puşculiţe din ceramică, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 70.700 lei dacă ar fi originale

Ieri, în intervalul orar 11.00 – 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 1.440 seturi păpuşi din plastic susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 43.200 lei dacă ar fi originale.

Ieri, în intervalul orar 09.00 – 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 908 puşculiţe din ceramică susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 27.500 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
În ambele cazuri poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului chinez, în vârstă de 37 de ani cu reşedinţa în Bucureşti, desemnat ca împuternicit al societăţii comerciale în cauză, respectiv cetăţeanului român, în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în Bucureşti administratorul societăţi, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
jooble.org