Jandarmii luptă împotriva drogurilor(685)


Jandarmii în colaborare cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța desfășoară activități de prevenire în instituțiile de învățământ

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța alături de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța continuă activitățile de prevenire a comportamentelor de risc (violență, consum de alcool, tutun, droguri, ș.a.) în rândul adolescenților, în cadrul unor proiecte încheiate între cele două instituții și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Astfel, în data de 16 martie a.c. maiorul Anca Daniel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța împreună cu doamna psiholog Lipan Carmen din cadrul C.P.E.C.A. Constanța, au fost prezenți alături de un număr de peste 50 elevi și profesori din cadrul Colegiului Național Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța.

În prima parte a întâlnirilor cu elevii, temele abordate s-au referit la pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun precum și folosirea drogurilor.

Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumați să recunoască semnele unor consumatori de substanțe interzise, reprezentantul C.P.E.C.A. oferind în același timp și sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanțe. De asemenea, elevilor le-au fost prelucrate și principalele cauze care generează consumul de droguri în România precum și efectele negative ale acestor substanțe.

În cea de-a doua parte a întâlnirilor, elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările pe care le-au adresat cu privire la istoricul, atribuțiile, misiunile, rolul și locul Jandarmeriei într-o societate modernă, în contextul în care anul acesta se împlinesc 165 de ani de la înființarea armei.

Apoi au fost aduse în discuție și dezbătute faptele antisociale cel mai frecvent întâlnite în mediul școlar. În discuțiile libere cu reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, elevii au exemplificat principalele forme de violență întâlnite și au identificat împreună cu acesta principalele cauze care ar putea genera astfel de forme de manifestare.

Reprezentantul Jandarmeriei a pus accent pe linia prevenirii unor astfel de fapte, oferind în același timp soluții practice în acest sens.

Scopul acestor activități îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri precum și a adoptării unor comportamente prosociale.

Astfel de activități s-au mai desfășurat în perioada anterioară și cu elevii din cadrul altor instituții de învățământ din județul Constanța, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Mâine, 18 martie a.c., reprezentanții celor două instituții vor desfășura activități de informare și prevenire la Liceul Teoretic George Călinescu Constanța și Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au semnat în luna februarie a.c., două proiecte de prevenire a violenței și a consumului de droguri în rândul elevilor de gimnaziu(Siguranța ta are prioritate) și în rândul elevilor din învățământul liceal(Adolescența fără droguri și violență).

Cele două proiecte cuprind întâlniri cu elevii și cadrele didactice din 20 de unități de învățământ din județul Constanța, în perioada lunilor martie — iunie 2015.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri