Seminar de cooperare transnațională în contextul strategiei pentru regiunea Dunării(514)


Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV va fi gazda Seminarului de Cooperare Transnațională în contextul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Evenimentul, organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în colaborare cu CERONAV, va avea loc în data de 18 martie 2015, la baza de instruire și antrenament a CERONAV.

“CERONAV a fost direct implicat în pregătirea Programului Dunărea prin participarea regulată la sesiunile de consultare organizate de Ministerul Dezvoltării de-a lungul anului trecut. Intenția CERONAV este să respecte tradiția de până acum și să depună și pe acest program, până în anul 2020, cel puțin două proiecte așa cum a făcut-o și pe programul Sud Estul Europei. Având în vedere evoluțiile recente la nivelul Uniunii Europene, este imperios necesar ca reglementările din domeniul instruirii personalului navigant fluvial să se armonizeze astfel încât să putem depăși problemele legate de mobilitatea forței de muncă, să facilităm accesul lucrătorilor pe piața muncii și prin urmare să asigurăm un echilibru între cererea și oferta de personal specializat în coridorul Dunării” a afirmat Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.

Seminarul de la Constanța încheie seria celor patru evenimente organizate de MDRAP la București, Iași și Sibiu pentru promovarea rezultatelor Programului de Cooperare Transnațională Sud Estul Europei (2007 - 2013) și a perspectivelor de cooperare oferite de Programul Dunărea (2014 - 2020).
jooble.org