Concluzie ANAT: "Infotripul a clarificat specificul fiecărei stațiuni de pe Litoral!"(1013)


Organizată de către Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), în parteneriat cu organizațiile patronale și cu cele de promovare (în primul rând cu Asociația "Litoral - Delta Dunării"), ediția de anul acesta (cea de-a doua, consecutivă) a "Infotripului" de pe litoralul românesc, desfășurată pe parcursul săptămânii trecute, a înregistrat prezența a peste 600 de agenții de turism și a opt "touroperatori" specializați, însoțiți de reprezentanți ai presei naționale și locale. Au fost vizitate stațiuni, hoteluri, locații și obiective turistice, zone de agrement și plaje, de pe tot cuprinsul litoralului românesc. Iată care sunt concluziile trase de reprezentanții organizatorului principal, ANAT:
Lucia Nora Morariu, președinte ANAT: „Unul dintre cele mai mari evenimente organizate de turismul românesc, în 2013, a înregistrat o prezență semnificativă! Agenții de turism, din toata țara, au avut posibilitatea să cunoască mai bine Litoralul și să constate progresele în infrastructură și servicii, care se fac de la an la an, să promoveze tarifele scăzute și ofertele speciale, de toate tipurile, mai ales conceptul de "all-inclusive", care, pentru al doilea an consecutiv, se află la dispoziția turiștilor de pe Litoralul Românesc. Îmi îndrept mulțumirile către toți aceia care au făcut posibil acest eveniment, de o anvergură excepțională, către colegii noștri din ANAT, către autoritățile publice locale și, în mod special, le mulțumesc colegilor noștri hotelieri! Datorită acestei sinergii a tuturor forțelor din turismul intern, putem spune, fară să greșim, că și cea de-a doua ediție a acestui infotrip a fost un succes!”

Mamaia - distracție, Eforiile - tratament, Mangalia Nord - familie!


Alin Burcea, prim-vicepreședinte ANAT: „ANAT a organizat, pentru al doilea an consecutiv, "Infotripul Litoralului", la care au participat peste 600 de agenți de turism din România, precum și 50 de ziariști și bloggeri de turism. Scopul acestui infotrip a fost acela de a prezenta, în mod direct, oferta litoralului pentru turiștii români, atât pe partea hotelieră, cât și la partea de atracții și de agrement. S-a clarificat, pentru participanți, specificul fiecărei stațiuni: Mamaia - stațiune de distracții și cluburi, Eforie - stațiune de tratament, Neptun, Olimp, Jupiter, Saturn, fiind stațiuni mai liniștite, pline de verdeață, sunt adecvate segmentului familial”.
Marius Usturoiu, președintele Comisiei de Turism Intern: „Modul în care este organizat acest infotrip i-a ajutat pe agenții de turism și pe oaspeții noștri din mass-media să constate, în mod direct, progresele făcute pe litoralul românesc. Grație acestui concept, acest produs turistic iși va găsi, in consilierii de calătorii din agențiile de turism, adevărați ambasadori, capabili să livreze clienților informații pertinente, corecte și complete. Acest lucru va contribui la consolidarea continuă a litoralului românesc, între destinațiile de vară, din România”.
Lucian Boronea, coordonatorul infotripului: „Cea de-a doua ediție a infotripului de pe Litoral ne-a dovedit că proiectele vizionare îi pot strânge împreună pe toți actorii industriei ospitalității: asociații, autorități și presă și ne oferă sperantă pentru anii următori”.
Infotripul de pe Litoralul Românesc, desfășurat între 21 - 26 mai 2013, completează șirul acțiunilor desfășurate în cadrul campaniei "Vacantă în țara mea!" și are ca scop promovarea destinațiilor românești, acțiune derulată printr-o serie de infotripuri, cu agențiile de turism ANAT și mass-media, locală și națională.




jooble.org