Preselecția pentru „GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP!”(1020)


UNITER organizează, în perioada 4 – 8 septembrie 2013, „GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP!”, ediţia a XVI-a. "GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP!" are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi, din învăţământul superior artistic, de stat şi particular. Începând cu această ediţie, directorul artistic al Galei Hop este consacratul regizor Radu Afrim.


"Sunt actor, sunt spectaculos!"...


Tema galei este: „Sunt actor, sunt spectaculos !”. Pentru patru zile, la sfârşitul acestei veri, actorul... ne interesează mai mult decât personajul pe care-l joacă! Actorul renunţă la „exerciţiul umilinţei” şi devine... SPECTACOL! Mesajul organizatorilor este relevant pentru intențiile cu care s-a pornit la drum, pentru această ediție: "Vă aşteptăm, să vă înscrieţi să... treceţi HOP-ul, pe toţi cei care îşi propun să fie impresionanţi, fastuoşi, strălucitori. Fără inhibiţii, dar decenţi, fără reţineri, dar convingători! Fiţi pregătiţi să vă adaptaţi cerinţelor ad-hoc ale membrilor juriului de preselecţie!"


Pot participa actori care au absolvit facultatea începând cu promoţia 2009. Cei care întrunesc aceste condiţii, se pot înscrie ca interpreţi cu recitaluri individuale ("one man/woman show"), de până la 15 minute, sau ca interpreţi în cadrul unor spectacole cu piese scurte (maximum 45 de minute) și care să nu depăşească zece personaje. Textul probei individuale obligatorii, pentru cei rămaşi în concursul final, va fi anunţat la o dată ulterioară.
Candidaţii trebuie să se prezinte la înscriere cu un curriculum vitae, o fotografie (portret, rezoluţie de 300 dpi) şi titlul textului ales. Înscrierea se poate face şi prin e-mail. Pentru concurenţii la secţiunea GRUP, este obligatorie şi fişa tehnică a piesei înscrise în concurs. Data limită de înscriere este de 1 iulie 2013. Înscrierile se vor face la UNITER, str George Enescu nr.2-4, Bucureşti, tel. 021 315 36 36/ 021 313 42 78/ 021 311 32 14; fax 021 315 00 48; e-mail: doina@uniter.ro Preselecţia va avea loc la Bucureşti, în zilele de 15 şi 16 iulie.
jooble.org