Proiecte de colaborare între Universitatea „Ovidius” din Constanța și universități din Istanbul, Turcia(670)


În perioada 1 – 6 martie 2015, prof.univ.dr. Constantin Popa, prorector al Universității „Ovidius” din Constanța pentru cercetare științifică și informatizare și lect.univ.dr. Denis Ibadula, de la Facultatea de Matematică și Informatică, au efectuat o vizită oficială în Istanbul, Turcia. În acest context, au avut loc întâlniri cu reprezentanți ai Departamentelor de Matematică de la patru principale universități din Istanbul - Yildiz Technical University, Boğaziçi University, Galatasaray University și Mimar Sinan Pasa University, precum și cu Președinta Societății de Științe Matematice din Turcia, prof.dr. Betül Tanbay.

În cadrul acestor întâlniri s-a discutat pe marginea unor posibile direcții comune de lucru, atât în ceea ce privește cercetarea științifică din domeniile matematică și matematică aplicată, cât și pe zona didactică (schimburi de profesori și studenți).

În plus, cei doi reprezentanți ai UOC au anunțat organizarea la Constanța a primului Colocviu de Matematică Româno – Turc, în perioada 15 – 19 octombrie 2015, organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanța, în colaborare cu Galatasaray University of Istanbul și Consulatul Republicii Turcia în Constanța.
 
jooble.org