Asociaţia Suporterilor F.C. "Farul" Constanţa mai trage un semnal de alarmă!(1321)


Într-un comunicat patetic, Asociația Suporterilor F.C. "Farul" Constanța (ASFCF) anunță ultimele noutăți în legătură cu situația "echipei fanion a Litoralului" și își exprimă poziția față de câteva probleme acute, din fotbalul constănțean și național. Reproducem acest document - apel:

"În această săptămână, membrii A.S.F.C.F. au procedat, prin forţe proprii, la remedierea deficienţelor semnalate de către dl. Ion Răuţă, antrenorul principal al F.C. Farul, la conferinţa de presă ce a urmat meciului cu C.F. Brăila. Având în vedere importanţa meciului din ultima etapă, în care adversara Farului va fi o “rivală” din judeţ, Săgeata Năvodari, am considerat că este necesar să ne implicăm, pentru a le asigura jucătorilor condiţii, dacă nu optime, cel puţin acceptabile de pregătire. Astfel, au fost înlocuite anumite componente ale instalaţiilor sanitare din incinta clubului, iar jucătorii vor beneficia – după două săptămâni în care au apelat la duşurile de la stadionul de rugby – de apă caldă la duşuri.
Sperăm ca aceste situaţii să nu se mai repete pe viitor şi dorim să tragem un nou semnal de alarmă faţă de situaţia în care a ajuns clubul Farul. Reluăm mesajele noastre anterioare adresate autorităţilor locale, fostului patron al clubului, dl. Gheorghe Bosânceanu, şi tuturor constănţenilor care iubesc acest club, să se alăture demersului nostru de a-l salva. Nu ne dorim performanţe într-un timp scurt, ne dorim stabilitate la club şi să fie create condiţii optime pentru jucătorii care vor îmbrăca în următorul sezon tricoul Farului.
De asemenea, dorim să menţionăm că deplângem situaţia în care a ajuns "Sportul Studenţesc" (cel mai vechi club de fotbal din România, înfiinţat în anul 1916!) de a cărui posibilă excludere nu putem să ne bucurăm. Cele două cluburi se regăsesc, practic, în aceeaşi situaţie şi de aceea înţelegem foarte bine sentimentele pe care le încearcă fanii "Sportului", care – dacă nu s-au remarcat ca număr – sigur au impresionat la capitolul devotament.
Cu privire la declaraţiile antrenorului echipei "Săgeata Năvodari", considerăm că nu merită niciun comentariu. Dorim să ne salvăm de la retrogradare pe teren şi nu avem nevoie de ajutorul sau mila nimănui. Tocmai de aceea am emis acest comunicat la ora meciului, pentru că indiferent de rezultatul pe care îl vor obţine năvodărenii, noi ne dorim să ne jucăm şansa! Cât despre patronul echipei "Viitorul", după finalul meciului de diseară cu Severin, considerăm protocolul nostru încheiat, definitiv!
Indiferent de situaţia din clasament, de competiţia în care vom fi angrenaţi şi de câte echipe vor mai reprezenta judeţul Constanţa, F.C. "Farul" va fi întotdeauna pe primul loc în inimile noastre!
În Constanţa doar Farul contează!"
jooble.org