Primarul Delicoti, demis din funcție! Vezi reacția sa

Primarul Delicoti, demis din funcție! Vezi reacția sa(813)


Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost demis din funcție de prefectul Constanței. Motivul: acesta a fost declarat incompatibil de ANI, pe motiv că a făcut parte din consiliul de administrație al regiei locale de apă.

Delicoti a trimis o scrisoare deschisă prefectului.
”În momentul în care mi-am asumat responsabilitatea de a candida la funcţia de primar al comunei Poarta Albă, mi-am imaginat că Legea este aceeaşi pentru toţi. Am fost atât de naiv încât am îmbrăţişat ideea că Prefectul (apolitic) este garantul aplicării legii fără să ţină cont de culoarea politică a aleşilor locali. M-am înşelat! Instituţia Prefectului Constanţa nu numai că ignoră prevederile legale dar le şi încalcă!
Sunt convins că dumneavoatrsă, domnule prefect, aveaţi toate datele în momentul în care aţi semnat documentul prin care m-aţi demis din funcţie. Mă simt DATOR să ridic pânza care v-a acoperit ochii în momentul în care aţi semnat...
Raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (pe care-l invocaţi) a rămas definitiv în iulie anul trecut. Conform Legii (pe care o invocaţi în documentele emise dar pe care n-o cunoaşteţi) în termen de 6 (şase) luni exista posibilitatea să fiu demis. După aproape un an (fapt ce contravine aceleiaşi LEGI) aţi semnat ordinul prin care mă eliberaţi din funcţia în care am fost ales de cetăţenii comunei.
Din respect pentru LEGE voi sesiza toate autorităţile COMPETENTE ale statului, inclusiv Corpul de Control al Prim ministrului României”, a precizat acesta.
Delicoti mai cere, în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţie, să i se transmită dosarul și certificatul de grefă, dovada că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a atacat raportul ANI privind incompatibilitatea.
Delicoti este singurul primar suspendat din acest motiv, deși aproape 40 de edili constănțeni s-au aflat în situație lui. Explicația este că Delicoti este singurul care nu a contestat decizia ANI de incompatibilitate.
jooble.org