Studentă la Medicină UCISĂ de o boală necunoscută(604)


O tânără în vârstă de 24 de ani, din Galați, studentă în anul VI la Medicină, și-a pierdut viața, după ce medicii nu au putut să o diagnosticheze.

Vasilica Dediu a ajuns, pentru prima dată, la Spitalul Județean Galați, cu simptome care nu puneau mari probleme: dureri abdominale și o stare generală alterată. După o intervenție chirurgicală de eliminare a lichidului peritoneal și de extirpare a unui chist ovarian, tânăra de 24 de ani a început să se simtă tot mai rău.

Ulterior, medicii de la Galați au transferat-o la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași, acolo unde medicii au pus mai multe diagnosticuri, printre care boala Wilson, boala Corhn sau colagenoză. Pentru că nici una dintre variante nu a fost cea corectă, medicii de la Iași au hotărât să o transfere pe tânăra studentă la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală.

Timp de două săptămâni, medicii de la "Matei Balș" au luat în calcul mai multe variante, printre care și lupus, și i-au efectuat tinerei mai multe analize.

Într-un final, studenta a fost transferată la Institutul Fundeni, acolo unde a și murit fără ca medicii să poată identifica boala de care suferea.

Sursa: reportnerntv.ro 
jooble.org