O mie de elevi vizitează Universitatea Ovidius Constanța, în cadrul unui proiect cu fonduri europene(554)


În cadrul proiectului POSDRU/2.1/160/S/132690, „Construiește-ţi cariera pas cu pas! Consiliere și orientare profesională pentru elevii din regiunile centru și sud-est”, în care Universitatea „Ovidius” din Constanţa este parteneră, prin Facultatea de Psihologie și Ştiinţele Educaţiei, sâmbătă, 7 martie, peste 200 de elevi de la Liceul „Callatis” din Mangalia și de la Liceul „N.Bălcescu” din Medgidia, însoțiți de profesori au participat la un amplu târg educațional la UOC.

Până în luna mai, peste 1.000 de elevi vor vizita UOC în cadrul acțiunilor organizate sub genericul „Construiește-ţi cariera pas cu pas! Consiliere și orientare profesională pentru elevii din regiunile centru și sud-est” (21 și 22 martie, 6 și 7 aprilie, 9 și 10 mai). Toate activităţile încep la ora 9.30 în Aula Magna a UOC (sediul din Bd. Mamaia nr. 124), unde va avea loc prezentarea universităţii şi se continuă cu vizita UOC în următoarele locaţii: sediul din Bd. Mamaia, Campusul nou (corp A și B) și Baza Nautică.

Proiectul „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est“ are ca obiectiv promovarea unor măsuri de corelare a sistemului de învăţământ şi piaţa muncii prin activităţi de consiliere şi orientare profesională, în vederea pregătirii pentru inserţia pe piaţa muncii a 20.000 de elevi din liceele teoretice şi vocaţionale, dar şi elevi din clasa a VIII-a, aparţinând regiunilor Centru şi Sud-Est, în vederea creşterii gradului de ocupare în rândul absolvenţilor unităţilor de învăţământ public. Proiectul vizează creşterea adaptabilităţii tinerilor la cerinţele pieţei muncii şi la cerinţele specific locului de muncă, precum şi educarea capacităţii de a avea opţiuni personale, în cunoştinţă de cauză, în ceea ce priveşte continuarea traseului de formare profesională.

Proiectul este implementat de Asociaţia DONIT din Braşov, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu şi Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi.
 
jooble.org