Contrabandiști arestați preventiv(430)


Ca urmare a percheziţiilor efectuate ieri de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care au fost sprijiniţi de luptătorii S.A.S. şi jandarmii constănţeni şi a finalizării unor activităţi informativ-operative specifice, în prezent sunt cercetaţi penal P. Vicenţiu - Sorin, R. Robertina, D. Sulia, F. Iamurla, F. Chenan, P. Ionuţ, S. Nazif, D. Adna, P. Constanţa, D. Ciprian-Marian, S. Nazif, M. Alexandra, G. Cornel-Laurenţiu, A. Chirez şi I. Ghiulvidan, toţi din Constanţa.

O parte din cei în cauză sunt cercetaţi în stare de reţinere sub aspectul comiterii infracţiunilor de colectare, deţinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, faptă prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006.

Bănuiţii, în perioada iulie 2014-martie 2015, în repetate rânduri, au depozitat şi au comercializat către diferite persoane fizice şi juridice importante cantităţi de ţigarete netimbrate sau având aplicate banderole de marcare emise de autorităţile străine, pe care le-au achiziţionat în mod fraudulos, în scopul de revânzare, cunoscând împrejurarea că respectivele bunuri proveneau din alte state şi fuseseră introduce în România în condiţii ilicite.

În urma celor 17 percheziţii efectuate cu sprijinul lucrătorilor S.A.S. şi I.J.J. la domiciliile bănuiţilor au fost identificate şi confiscate 70.000 ţigarete, în valoare de aproximativ 50.000 lei

În cauză, faţă de P. Vicenţiu - Sorin, S. Nazif, D. Adna, P. Constanţa, D. Ciprian-Marian, S. Nazif, M. Alexandra, G. Cornel-Laurenţiu, A. Chirez şi I. Ghiulvidan s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de luarea a măsurii de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Faţă de restul persoanelor s-a luat măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă.
 
jooble.org