Albanezi depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Albanezi depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni(573)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat în apropierea frontierei de stat doi bărbaţi, cetăţeni albanezi, care intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În data de 02.03.2015, în jurul orei 10.25, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în apropierea localităţii de frontieră Lipniţa din judeţul Constanţa, au depistat două persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Bărbaţii au fost conduşi la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni albanezi, H.A,. în vârstă de 35 ani şi K.A., de 25 ani, care au ales să treacă ilegal frontiera de stat, pe jos, venind dinspre R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
La finalizarea cercetărilor, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri