Femeile din ISU Dobrogea, față în față cu prizonieri de la Poarta Albă

Femeile din ISU Dobrogea, față în față cu prizonieri de la Poarta Albă(453)


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost vizitat în această dimineață de un grup de persoane private de libertate. ”Activitatea s-a desfășurat la solicitarea Penitenciarului Poarta Albă și a avut drept scop îmbunătăţirea nevoii de incluziune socială resimţită la nivel de individ”, spun reprezentanții ISU.

În acest sens, cu ocazia sărbătoririi Mărţişorului, câteva dintre persoanele private de libertate de la Secţia exterioară Valu lui Traian, au oferit doamnelor din cadrul I.S.U.J. Constanţa obiecte specifice, confecţionate manual de către aceştia.

„Este greu să trăieşti închis, să nu ai libertate de mişcare şi să fi condiţionat de limite. Pentru unii dintre ei, aceasta a fost prima ieşire după aproximativ 20 ani de detenţie. A fost greu şi pentru ei şi în acelaşi timp emoţionant. Mă bucur că darurile simbolice oferite de către aceştia au adus un zâmbet pe buzele doamnelor și domnișoarelor instiuţiei dumneavoastră”, a precizat coordonatoarea activitaţii din partea Penitenciarului Poarta Albă, doamna Georgeta Penu.
 
jooble.org