VACANȚĂ 2015. Peste 25.000 de israelieni așteptați în România, majoritatea pe litoral

VACANȚĂ 2015. Peste 25.000 de israelieni așteptați în România, majoritatea pe litoral(755)


Anul trecut, pe 7 iulie, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu – Constanţa – ateriza prima cursă charter pentru litoralul românesc cu turişti israelieni a Meshek Wings Tours Ltd – unul dintre primii 10 touroperatori din Israel – operată de compania Blue Air. Produsul “Litoralul românesc” s-a bucurat de succes pe piaţa israeliană, zborurile continuând până la începutul lunii septembrie şi aducând circa 2000 de turişti. De asemenea, tot anul trecut, în perioada mai – august 2014, touroperatorul israelian aducea circa 6000 de turişti în Bucureşti, pentru programe tip city break. În acest caz, vorbim de prima cursă charter din toate timpurile dedicată unui city break în Bucureşti. Gradul de ocupare al curselor charter operate cu Blue Air, pentru 2014, a fost de 96,4% pentru litoral şi de peste 97% pentru Bucureşti.

Estimările Meshek Wings au fost depăşite cu mult: în 2014, aceştia au adus circa 18.000 de turişti israelieni în România, dintre care 15.000 cu compania aeriană Blue Air şi 3.000 cu compania aeriană naţională TAROM. Menţionăm că aşteptările iniţiale erau de 8.500 de turişti.

 “Litoralul românesc s-a ridicat la aşteptările turiştilor noştri, care au fost mulţumiţi de calitatea produsului. Dacă în 2014 am organizat o cursă charter pe săptămână pe relaţia Tel Aviv – Constanţa, în acest an vom organiza două zboruri săptămânale către Constanţa, tot cu compania Blue Air. Riviera românească are potenţial, iar 2014 a fost un an decisiv pentru atragerea pieţei israeliene. Am riscat, am investit, iar la ora actuală pot spune că suntem cel mai important touroperator de incoming pentru România care operează curse charter şi asigură programe tip sejur”, subliniază Meidan Butnaru, director comercial Meshek Wings Tours Ltd.

Pentru Litoralul românesc, turiştii israelieni preferă hotelurile de 4 stele, cu piscină proprie şi modernizate sau noi, din staţiunea Mamaia şi din Mamaia Nord. Aceştia aleg servicii cu demipensiune şi, de asemenea, optează pentru hotelurile apropiate de plajă.

“Ne bucură că România, prin Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, a început să deruleze o campanie de promovare turistică în Israel, această ţară devenind, în sfârşit, piaţă ţintă. Atât parteneriatul cu Blue Air, cât şi cel cu TAROM, pentru operarea dinspre Israel, s-au dovedit a fi de succes pentru turismul românesc. Din păcate, Meshek Wings, alături de partenerii săi din România, nu au reuşit să convingă autorităţile române de potenţialul pieţei israeliene. Chiar dacă nu ni se acordă încă recunoaşterea cuvenită, noi continuăm dezvoltarea programelor. Deşi sunt născut în Israel, din părinţi de origine românească, mă consider şi român. Cred mult în destinaţia România şi nu am promovat această ţară doar în Israel, ci şi la nivel mondial, prin prietenii şi partenerii externi pe care îi am. Am sprijinit şi voi continua să sprijin incoming-ul pentru România”, completează Meidan Butnaru.

Anul trecut, Meshek Wings a adus cetăţeni israelieni şi pentru evenimente corporatiste de anvergură, precum 700 de participanţi din partea Organizaţiei Femeilor (iulie 2014), reprezentanţii Neopharm etc.

Touroperatorul israelian are în plan, pentru 2015, aducerea a circa 10.000 de turişti pe programe tip city break pentru Bucureşti, care au început să se deruleze anul trecut prin curse charter operate de Blue Air – o premieră atât dinspre piaţa israeliană, cât şi în general, pentru Capitala României. Pe litoral, Meshek Wings estimează un număr de 4.700 de turişti, sezonul urmând să se prelungească până pe 15 septembrie. Totalul estimat de turişti israelieni care vor sosi în România prin Meshek Wings în acest an este de 25.000. Toate aceste programe au fost concepute sub conducerea directorului comercial al Meshek Wings, Meidan Butnaru, alături de echipa sa.
jooble.org