Gheorghe Dragomir: ”Codul fiscal - o declarație frumoasă, dar goală”

Gheorghe Dragomir: ”Codul fiscal - o declarație frumoasă, dar goală”(919)


Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat, în declarația politică depusă în această săptămână la Camera Deputaților, proiectul noului Cod Fiscal, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

„Sunt doar niște promisiuni, niște măsuri nesustenabile, imposibil de implementat de Guvernul condus de Victor Ponta. Codul fiscal este, în acest moment, doar o declarație frumoasă, dar goală, fără susținere practică. Toţi ne dorim ca taxele să scadă, dar din păcate proiectul nu pare unul serios, ci doar încropit în grabă, pe genunchi, fără viziune și credibilitate”, susține deputatul liberal Gheorghe Dragomir.

Parlamentarul PNL reamintește faptul că în ultimii ani Guvernul Ponta a fost cel care a introdus peste 30 de taxe noi și le-a mărit pe cele existente. „După atâția ani în care a introdus sau a mărit zeci de taxe și impozite, Guvernul Ponta vine acum în fața cetățenilor și promite să le reducă pe toate şi grămadă: TVA, cota unică, taxa pe proprietate, accize. Oare de unde va lua domnul Ponta banii pentru această așa-zisă relaxare fiscală? Din păcate, dacă ne uităm la modelul ultimilor trei ani, răspunsul îl găsim imediat: din taxe noi! Și asta pentru că Partidul Social Democrat condus de Victor Ponta a fost campionul introducerii de taxe noi și impozite majorate cu care a sufocat, în ultimii ani, mediul de afaceri și a redus puterea de cumpărare a cetățenilor acestei țări. Iar de investiții străine nici nu mai are rost să pomenim, acestea aflându-se în cădere liberă...”, a comentat deputatul Gheorghe Dragomir în declarația politică din această săptămână.

Copreședintele PNL Constanța a declarat că „în schimb, programul de guvernare al Partidului Național Liberal propune o relaxare fiscală în doi pași, pentru că este nevoie, în primul rând, de accelerarea reformelelor structurale și îmbunătățirea colectării, și abia apoi de trecerea la o progresie controlată a relaxării fiscale. PNL îşi doreşte introducerea unei cote reduse de TVA pentru toate alimentele şi pentru alte produse, astfel încât prin această măsură să se asigure creşterea consumului intern, ca factor de stimulare a creşterii economice alături de investiţii şi de creare de noi locuri de muncă”.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri