Premieră culturală: Cele mai bune documentare britanice la City HUB Constanța(648)


British Council și City HUB Constanța, în parteneriat cu CITYPLEX, aduc în premieră la Constanța cele mai bune documentare britanice contemporane. Prin acest parteneriat, constănțenii vor avea 11 săptămâni de filme documentare gratuite la Sala de Artă a cinematografului Cityplex din incinta Tomis Mall.

Proiectul cultural “British Documentary” se desfășoară în perioada 1 martie - 3 mai 2015. Cele 11 documentare vor rula în fiecare duminică, de la ora 19.00. Inițiativa City HUB, coordonată cu sprijinul Asociației Elevilor din Constanța va avea un public de până la 3500 de spectatori.

,,Prin parteneriatul cu British Council și CITYPLEX ne propunem să oferim constănțenilor un exercițiu cultural de excepție. Punem în acest fel orașul Constanța pe harta europeană a proiecțiilor de gală de documentare britanice”, a declarat Victor Maxim, fondatorul City HUB Constanța.

„British Documentary” este unul dintre cele mai longevive și populare proiecte ale British Council, care a debutat în 2010, aducând în fața publicului din România cele mai bune documentare din Marea Britanie.

,,Am ales să facem un parteneriat cu City HUB și British Council pentru Sala de Artă din cadrul Cityplex deoarece credem ca este cel mai complet si complex act cultural pe care suntem siguri că oamenii din Constața îl vor aprecia”, a declarat Adriana Papp, General Manager rețea cinematografe Cityplex.

Au fost selectate filme nominalizate sau câștigătoare ale premiilor oferite de Grierson Trust: British Documentary Awards, una dintre cele mai importante instituții de profil. Documentarele dezbat numeroase dileme contemporane, unele de-a dreptul controversate, fie în materie de activism, politică și societate, fie mass-media și alte teme de
actualitate.

Programul complet al documentarelor (subtitrate în limba română) este:

● 1 martie - „CONDAMNAREA LA MOARTE – POVESTEA LUI SALMAN” (82 min.)
● 8 martie - „SIRIA: ÎNTRE FRONTURI” (50 min.)
● 15 martie - „SALMA” (91 min.)
● 22 martie - „ORDINE ȘI DEZORDINE: POVESTEA ENERGIEI” (60 min.)
● 29 martie - „ZONA DE SIGURANȚĂ: CÂMPURILE MORȚII SRI LANKA” (96 min.)
● 5 aprilie - „PRIBEGII ȘOSELELOR” (90 min.)
● 12 aprilie - „PROBLEMA AJUTORULUI UMANITAR” (120 min.)
● 19 aprilie - „BĂIATUL DE PE PLAJĂ” (28 min.)
                - „REGINA ADOLESCENTĂ A FRUMUSEȚII” (60 min.)
● 26 aprilie - „COMPUTERUL VECHI DE 2000 DE ANI: MECANISMUL DE LA ANTIKYTHERA” (60
min.)
● 3 mai - „ÎN LUMINA REFLECTOARELOR: NORMAN PARKINSON” (75 min.)

Site-ul oficial al proiectului “British Documentary” Constanța 2015 este:
Link: http://www.britishcouncil.ro/evenimente/british-documentary-constanta
Descrierile complete ale documentarelor proiectate în cadrul tuturor edițiilor pot fi
accesate urmând link-ul:
http://www.britishcouncil.ro/sites/britishcouncil.ro/files/selectie_roav_0.pdf

Accesul se face gratuit, cu 30 de minute înainte, fie pe bază de invitație sau printr-o rezervare telefonică la CITYPLEX: 0241.483.183 sau 0241.483.186.
 
jooble.org