Jucării LEGO contrafăcute descoperite în port(474)


Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China accesorii pentru ochelari şi seturi cu jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 137.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 16.02.2015, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 300 de tocuri din material plastic pentru ochelari, care purtau semnul distinctiv al unei firme cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 10.000 de lei dacă ar fi originale.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au descoperit, într-un alt container sosit din China în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, 2.544 de articole reprezentând jucării pentru copii (jocuri tip LEGO), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 127.000 lei dacă ar fi originale.

Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit în ambele cazuri dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

În cauză sunt cercetaţi administratorii societăţilor comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti, un cetăţean român, în vârstă de 41 ani, respectiv un cetăţean chinez de 42 ani.
jooble.org