CONDAMNARE în dosarul scafandrilor morți pe epava navei "Medy"(698)


Magistraţii Judecătoriei Constanţa l-au condamnat, astăzi, pe Jorj Unciuleanu, director al societăţii Hunters Company SRL, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul scafandrilor Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas, morţi la data de 1 septembrie 2010, pe epava navei "Medy".

După mai bine de patru ani de la moartea scafandrilor Cristian Zarafu și Cătălin Ispas, magistații Judecătoriei Constanța l-au condamnat pe Jorj Unciuleanu, directorul firmei care i-a angajat pe cei doi scafandrii să coboare pe epava navei "Medy", scufundată la 1 septembrie 2010, la șase mile marine travers de localitatea Tuzla.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Jorj Unciuleanu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de ucidere din culpă.

În aceeași sentință, judecătorii l-au obligat pe directorul societății SC Hunters Company SRL, Jorj Unciuleanu, la plata, către părțile civile, a sumelor de 5.900 lei și 5.182 euro cu titlu de daune materiale și a sumei de 140.000 de euro, cu titlu de daune morale.

Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile.

Scafandrii Cristian Zarafu și Cătălin Ispas și-au pierdut viața la data de 1 septembrie 2010, după ce au coborât în adâncuri, la epava navei "Medy", sub pavilion Turcia, scufundată la șase mile marine travers de localitatea Tuzla. Cei doi scafandri lucrau în baza unor contracte de colaborare pentru SC Hunters Company SRL.

Trupul neînsuflețit al lui Cătălin Ispas a fost găsit abia pe data de 13 decembrie, în timp ce corpul lui Cristian Zarafu a fost descoperit zece zile mai târziu, în sala mașini a navei "Medy". 

Sursa: reporterntv.ro
jooble.org