Comunitatea portuară solicită revocarea Consiliului de Administrație și a conducerii executive a Companiei care administrează Portul Constanța(636)


Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța împreună cu Federația Națională a Sindicatelor Portuare au solicitat Ministerului Transporturilor (FNSP) revocarea întregului Consiliu de Administrație al Companiei Naționale “Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța (CN APM), având în vedere faptul că acesta a fost desemnat în mod nelegal, cu încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Cele două entități precizează că, în virtutea dispozițiilor Deciziei nr. 574/16.10.2014 a Curții Constituționale a României, Consiliul Local și-a pierdut definitiv calitatea de acționar și nu mai poate participa la nivel decizional în activitatea curentă de administrare a companiei.

În consecință, având în vedere efectele imediate și directe ale dispozițiilor Curții Constituționale a României, respectiv încetarea calității de membru în CA a reprezentantului Consiliului Local, dar și disfuncționalitățile constatate și reclamate în mod constant de către operatorii portuari, privind actul de administrare, lipsa unei viziuni clare, a unei strategii viabile a activităților desfășurate în perimetrul portuar, Organizația Patronală “Operatorul Portuar” Constanța alături de FNSP solicită revocarea atât a mandatului administratorilor, cât și a întregii conduceri executive a CN APM.

De asemenea, operatorii portuari alături de sindicatul portuar, în calitate de părți direct interesate în buna administrare a portului, doresc să sprijine, dacă li se va solicita, întreaga procedură de recrutare și selecție a noii echipe manageriale.
jooble.org