Manifestări dedicate Zilei Copilului la Mihail Kogălniceanu(1079)


Cu ocazia zilei de 01 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, Primăria Comunei Mihail Kogălniceanu a pregătit numeroase surprize.
În acest sens, joi, începând cu orele 9:30, vor fi sărbătoriţi copiii din satele Piatra şi Palazu Mic precum şi cei din Grupul Social Sibioara. Astfel, în incinta Căminului Cultural din satul Piatra, micuţii vor prezenta un spectacol artistic la finalul caruia toţi cei prezenţi vor primi cadouri din partea autoritatii locale.
Manifestările dedicate zilei copilului vor continua sâmbătă, chiar în ziua de 01 iunie, când, începând cu orele 11:00, în Parcul Tineretului se va desfăşura un spectacol la care sunt aşteptaţi toţi copiii din localitate. Pe scenă, vor evolua într-un spectacol interactiv câteva dintre personajele lor preferate, eroi ai desenelor animate şi filmelor pentru copii. Goofy va prezenta un moment de jonglerie şi comedie, Donald şi Daisy au pregatit o piesă de teatru interactiv, animaţie, poveşti şi activităţi educative. Hello Kitty va prezenta un regal de cântece pentru copii, în timp ce Pantera Roz va veni în faţa copiilor cu un număr spectaculos de acrobaţie, echilibristică şi contorsionism, iar trei prinţese dansatoare din seria Barbie vor prezenta elemente de dans contemporan, balet şi gimnastică. Show-ul face parte din turneul Prichindel Fest, desfăşurat şi în alte localităţi din judeţ.
De la petrecere nu vor lipsi ansamblurile artistice din Mihail Kogălniceanu. Astfel, pe scenă vor urca dansatorii de la ansamblul românesc ,, Mocăncuţa,, membrii ansamblui aromân ,,Vanghilizmo”, membrii ansamblului turco-tătar ,,Yildizlar”, şi nu în cele din urmă trupa de dans modern ,,Noa Dance”.
În cadrul spectacolului, primarul Ancuţa Daniela Belu îi va premia pe elevii care au participat şi au obţinut premii la diverse olimpiade. Comuna Mihail Kogălniceanu se poate lăuda cu elevi care au obţinut premii la fazele locale, judeţene şi chiar naţionale la diverse olimpiade. Pentru ei, dar şi pentru profesorii îndrumători, administraţia publică locală a pregătit premii cuprinse între 100 şi 500 de lei, în funcţie de nivelul la care a ajuns şi a câştigat cel premiat.
 
jooble.org