Ce s-a furat în Constanța în ultimele zile(874)


În noaptea de 08/09.02.2015, poliţiştii din Mihail Kogâlniceanu au depistat în trafic un autoturism în care se aflau M. Leonida, B. Ionel, de 33 ani, ambii din comuna Cuza Vodă, C. Ionuţ, de 25 ani şi H. Luminiţa, de 28 ani, ambii din comuna Mircea Vodă, sat Satu Nou.
În portbagajul autoturismului au fost identificate trei suluri de cablu din cupru, două cazmale şi o lopată, bunuri pe care cei 4 nu le-au putut justifica.
În urma cercetărilor s-a stabilit că cele 3 suluri de cablu au fost sustrase de pe câmp, de pe raza comunei Târguşor, din apropierea unei căi ferate din reţeaua unei firme de telefonie, prejudiciul urmând a fi stabilit.
Se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă.


La data de 09.02.2015, poliţiştii din Mangalia, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat patru percheziţii la domiciliile a 4 persoane, bănuite de sustragerea mai multor bunuri din garajul unui localnic, faptă comisă în noaptea de 25/26.10.2014.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la adresele respective au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, unelte mecanice, aparatură electronică şi patru telefoane mobile a căror provenienţă urmează a fi stabilită.
Faţă de Ş. Erol, de 27 de ani, din Mangalia, a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, existând date că acesta a săvârşit fapta, fiind cercetat în stare de libertate.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care a fost săvârşită fapta.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia, în cazul unui furt dintr-o unitate de cazare, faptă comisă la data de 02.02.2015, au fost identificaţi C. Viorel de 40 de ani, din sat Vama Veche şi F. Ion, de 45 ani, din sat 2 Mai, comuna Limanu, bănuiţi de comiterea faptei.
Prejudiciul în valoare de 21.846 lei , constând în 28 tv lcd şi o unitate de calcul, fost recuperat în proporţie de 95 %.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Biroului de Poliţie Vama Veche-2 Mai, cu cei doi în stare de libertate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

La data de 09.02.2015, ora 20.00, poliţiştii din cadrul postului de Poliţie Chirnogeni, i-au depistat în flagrant pe B. Florin, de 46 ani, B. Mihai, de 31 ani şi B. C., de 17 ani, cu toţii din localitate, care sustrăseseră 40 spalieri din beton din plantaţia de viţă de vie apartinând unei societăţi comerciale.
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii furtului. Bunurile sustrase au fost recuperate în vederea restituirii către persoana vătămată.

În urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii din Cernavodă au identificat doi tineri de 16 şi 23 de ani, din localitate, care, prin escaladarea ferestrei au pătruns de două ori într-o locuinţă, în nopţile de 03/04.02.2015 şi 05/06.02.2015, sustrăgând suma de 900 lei şi 3 telefoane mobile, prejudiciul total cauzat fiind de 1.400 lei.
Cei doi sunt cercetaţi pentru furt calificat în formă continuată şi complicitate la furt calificat, totodată, fiind recuperate cele trei telefoane mobile, reclamate ca sustrase.

La data de 09.02.2015, poliţiştii din Hârşova au fost sesizaţi de către un localnic, despre faptul că, în perioada decembrie 2014-09.02.2015, persoane necunoscute au pătruns, prin efracţie, în apartamentul pe care acesta îl deţine pe strada Plantelor, iar din interior au sustras două televizoare, un covor şi o butelie de aragaz, toate în valoare de 500 lei.
În urma unor activităţi specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat ca bănuiţi de comiterea faptei pe L. M. şi D. M., ambii din localitate.
Bunurile au fost recuperate în proporţie de 50% şi restituite persoanei vătămate.
Cercetările se continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor săvârşirii faptei, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare, prin unitatea de parchet competentă.
 
jooble.org