Războiul dintre ”Operatorul Portuar” și CNAPMC continuă(571)


Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța și Federația Națională a Sindicatelor Portuare au luat act de comunicatul Companiei Naționale “Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța (CN APM) referitor la versiunea preliminară a Master Plan-ului Portului Constanța. Potrivit CN APM, consultantul contractat pentru elaborarea planului strategic al portului pe termen mediu şi lung (până în 2040), EY&Inros Lackner AG, a avut atât consultări individuale cu agenții economici, cât și cu factori de decizie din cadrul ”Operatorului Portuar”. ”Operatorul Portuar” Constanta și Federația Națională a Sindicatelor Portuare își exprimă astfel indignarea privind încercarea brutală de manipulare la care recurge conducerea CN APM.

Reprezentanții Organizației Patronale, în pofida numeroaselor solicitări adresate consultantului în vederea implicarii sale în procesul de elaborare și implementare a Master Planului, nu au fost invitați la nici una dintre ședințele de lucru ale acestuia.
Este adevărat că EY&Inros Lackner AG a avut consultări individuale, cu un număr mic de operatori, în cadrul respectivelor întâlniri fiind colectate doar date primare, specifice propriilor activități ale agenților economici. Nici măcar cu aceștia nu au avut loc discuții pe o versiune preliminară a Master Planului, documentul fiind publicat ulterior întâlnirilor, în data de 19 decembrie 2014, pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) în vederea avizării.
Datele colectate în urma respectivelor întrevederi au fost corelate cu cele oferite de către CN APM, Rezultatul? Un Master Plan abuziv, deficitar conturat, fără legătură cu realitatea de zi cu zi a Portului.
2. Referitor la asociațiile profesionale reprezentative, o dovadă de rea credință din partea CN APM este faptul ca a furnizat consultantului EY&Inros Lackner AG informații false referitoare la Asociații, care ulterior apar în Master Plan ca fiind reprezentative pentru comunitatea portuară.
Precizăm că, pe platforma portuară, singurele astfel de entități reprezentative la nivelul sectorului de activitate în condițiile legii, sunt Organizația Patronală „Operatorul Portuar” Constanța și Federația Naționala a Sindicatelor Portuare, solicitările ambelor privind participarea la dezbateri fiind refuzate până acum.
 
jooble.org