Minorul surdo-mut dispărut ieri seară a fost găsit(716)


Astăzi, ora 10.30, la mai puţin de 15 ore de la sesizarea dispariţiei, minorul ARCĂLEANU ANDREI-STEFAN, în vârstă de 6 ani, din satul Şiriu, comuna Crucea, judeţul Constanţa a fost depistat.

Activităţile de căutare au fost declanşate încă de aseară, imediat după sesizare şi la acestea au participat peste 150 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre MAPN, autorităţi locale, voluntari ai unor firme de pază şi localnici.

Aria de căutare s-a întins pe aproximativ 30 km pătraţi, zona fiind periată, în mod organizat.

S-a beneficiat şi de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, la bord, alături de pilot şi copilot aflându-se şi un poliţist din cadrul PP Horia, care a furnizat date colegilor de la sol pentru a-i direcţiona.

Un aport important l-au avut câinii de serviciu specializaţi pentru căutarea urmelor de miros uman, din cadrul IPJ Constanţa, ce au condus echipele de căutare, în zona respectivă, situată la aproximativ 6-7 km de sat, într-o zonă cu stuf dintr-un canal de irigaţii dezafectat, între localităţile Şiriu şi Saraiu.

Astfel, minorul a fost depistat din elicopterul MAI şi preluat apoi de ambulanţă, fiind transportat la spital pentru efectuarea de investigaţii medicale.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri