Operatorii portuari critică actualul proiect de Master Plan pentru Portul Constanța(602)


Organizația Patronală ”Operatorul Portuar” Constanța atrage atenția că varianta prefinală a Master Plan-ului Portului Constanța, publicată pe site-ul Agențiie Naționale a Protecției Mediului (ANPM), în data de 19 decembrie 2014, nu ține cont de premisele și principiile de bază ce se regăsesc în varianta finală a Master Plan-ului General de Transport al României, dată publicității pe site-ul AMPOST, în data de 15 martie 2014.

Master Planul Portului Constanţa a fost întocmit fără consultări prealabile între compania care administrează Portul Constanța (CN APMC) și comunitatea portuară și, prin urmare, strategiile și soluțiile investiționale propuse nu au avut în vedere realitățile existente la nivelul Portului și nici necesitățile reale de dezvoltare ale celui mai mare port al României de la Marea Neagră.

Mai mult decât atât, Organizația Patronală apreciază că elementele, datele și informațiile pe care consultantul le-a avut la baza întregii strategii propuse au fost eronate și false, iar soluțiile identificate sunt lipsite de fundamente economice, tehnice și legale.

În consecință, Organizația Patronală „Operatorul Portuar” Constanța, în numele membrilor ale căror interese le reprezintă, a formulat și transmis observații Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale ”Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanta (CNAPMC), a solicitat clarificări și totodată stoparea punerii în aplicare a Master Plan-ului și supunerea dezbaterii publice prin publicarea acestuia pe site-ul CN APMC.
jooble.org