Ultima declaraţie politică a deputatului Florin Gheorghe în haine de PDL-ist! De săptămâna viitoare, o coteşte spre PNL!

Ultima declaraţie politică a deputatului Florin Gheorghe în haine de PDL-ist! De săptămâna viitoare, o coteşte spre PNL!(1151)


Deputatul PDL Constanța Florin Gheorghe, a susținut o declarație politică în care a vorbit suveranitatea poporului. Mai jos vă redăm integral declarația susținută, cu titlul: Poporul este suveran!
„Îngrijorat de anumite hotărâri ale majorității parlamentare exprimate prin voința senatului, am hotărât să susțin astăzi în fața dumneavoastră, o declarație politică ce are ca subiect referendumul și validarea lui.
La fel cum am afirmat și în titlu, în Constituția României se spune hotărât că poporul este suveran. Dar poporul nu este neapărat majoritatea celor ce vin la vot, dar nici majoritatea celor ce plătesc taxe și impozite, ci o mare parte a celor cu cetățenia română, fie că locuiesc în interiorul granițelor țării, sau în afara lor. El întotdeauna se exprimă, nu prin fraze sofisticate, ci prin formulări hotărâte de da sau nu.
Temeiul democrației și anume luarea unei decizii, cu cel puțin jumătate din jumătatea necesară a celor cu drept de vot, este astăzi periclitat prin intenția de confirmare a unui cvorum de 30%. Procentul este aleatoriu, de ce nu 29% , sau 31%? Nu există justificare rațională, logică, democratică, sau istorică pentru acest procent. Este inadmisibil ca un număr restrâns de oameni să hotărască în numele tuturor în chestiuni fundamentale, căci la așa ceva se referă un referendum.
Dincolo de consecințele scandalului de vara trecută, și dincolo de recomandările comisiei de la Veneția, trebuie să ne gândim la implicațiile pe termen lung a unei astfel de legi. Nu facem legi împotriva unei persoane!
Dacă revizuirea Constituției și adoptarea faimosului proiect de regionalizare, vor avea dificultăți în toamnă din cauza absenteismului la vot, trebuie găsită o soluție de mobilizare, și asta este datoria USL-ului, deoarece au fost creditați cu 2/3 din opțiunile electorale. Poporul în majoritatea lui și-a pus baza în ei, pentru a rezolva implicit și această problemă, pe lângă multe altele pe care au promis că le rezolvă.
Constituția este actul fundamental de organizare a unei societăți moderne și de aceea trebuie să fie pe deplin legitimă, ori legitimitatea nu se autorizează prin votul unei minorități.
După revoluție am acceptat cu toții bucuroși democrația reprezentativă ca și expresie a unui dictaturi a majorității. Observăm că avem al treilea act succesiv de dictatură a minorității.
În 2008 PNL legiferează alegerea președinților de consilii județene din primul tur, indiferent de procentul câștigător. Ulterior PDL modifică legea alegerilor locale, instituind alegerea primarilor din primul tur, iar acum USL dorește ca și referendumul să se adopte printr-o prezență minoritară.
Susțin cu hotărâre că exprimarea democratică și legitimă a poporului suveran se face întotdeauna printr-o prezența la vot de cel puțin 50%, iar acest lucru trebuie să fie valabil la toate tipurile de alegeri ( inclusiv cele parlamentare) și referendumuri ( inclusiv cel de demitere ).
Închei această declarație politică în speranța că decidenților USL le va veni mintea de pe urmă și vor reveni la expresiile bunului simț.”
 

Gheorghe nu se mai simte bine  în PDL


Deputatul PDL de Constanţa Florin Gheorghe recunoaşte că ,cel mai probabil, va pleca din partid,dezamăgit de modul în care lucrurile în partid. Dezamăgirea lui Gheorghe datează încă de la Convenţia Naţională din luna martie atunci când a explicat că furtul votului s-a înregistrat prin aducerea unor persoane care au votat în locul delegaţilor diasporei. Gheorghe lua în calcul încă de atunci părăsirea PDL în condiţiile în care afirma deputatul că „am ajuns să ne furăm între noi”.
 

PNL, un loc de refugiu pentru deputatul de Constanţa


Surse de la nivelul conducerii PNL Constanţa ne-au declarat că deputatul Florin Gheorghe va trece la începutul lunii iunie la grupul parlamentar al liberalilor din Camera Deputaţilor. Liderul PNL, Gheorghe Dragomir a confirmat informaţia. Contactat telefonic, Gheorghe a recunoscut că a purtat discuţii atât cu Gheorghe Dragomir, cât şi cu reprentanţii Fundaţiei Mişcarea Populară, dar şi cu senatorul Alexandru Mazăre pe tema unei posibile plecări din PDL. "Acum nu pot confirma nimic, însă niciodată în politică nu trebuie să spui niciodată"!
jooble.org