Bilă albă: Remus Cernea a publicat bilanțul a doi ani de parlamentar. Bilă neagră: nimic pentru Constanța

Bilă albă: Remus Cernea a publicat bilanțul a doi ani de parlamentar. Bilă neagră: nimic pentru Constanța(809)


Deputatul de Constanța Remus Cernea a publicat astăzi, pe Facebook, un scurt raport de activitate. Motivul: astăzi începe cea de a cincea sesiune ordinară a Parlamentului dintre cele opt ale mandatului de patru ani, fiind practic, la jumătatea acestuia.

Remus Cernea spune că în primii doi ani afost unul dintre cei mai activi parlamentari, având peste 200 de luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaților (mai exact 212) plus alte câteva în plenul Senatului atunci când am apărat o serie de proiecte legislative.

”Am propus, până acum, 33 de proiecte legislative, în majoritatea cazurilor fiind inițiatorul acestora, iar în celelalte co-inițiator. Ele vizează, în principal:
- teme de mediu (lege anti-cianuri, anti-fracking, anti-defrișări etc),
- legislația electorală restrictivă (șapte legi până acum pentru a avea o reală și corectă competiie electorală),
- drepturile omului (Legea pentru recunoașterea întrunirilor spontane și a flash-mob-urilor, Legea "Charlie Hebdo" pentru apărarea libertății de exprimare, legea pentru recunoașterea parteneriatului civil),
- separarea dintre stat și biserică (transformaea orei de religie într-una facultativă și înlocuirea acesteia în trunchiul comun cu "Etica și cultura civică", jurământul de credință pentru președinte, prim ministru și miniștri care să conțină și posibilitatea pentru un ateu, agnostic ori budist să poată ocupa astfel de demnități publice întrucât actuala legislație nu permite acest lucru),
- protecția animalelor (legea pentru gestionarea într-un mod civilizat și eficient a problemei câinilor comunitari, stoparea utilizării animalelor sălbatice la circuri, legea pentru recunoașterea delfinilor drept persoane non-umane).
Am depus și alte legi despre care voi vorbi în Raportul de activitate pe primii doi ani pe care îl pregătesc.
Temele pe care le-am deschis în dezbaterile publice au generat multe mii de articole în presa națională și sute de materiale în presa internațională stârnind, așadar, un real interes”, a spus Remus Cernea.

Acesta a precizat că activitatea sa a atras atenția și aprecierea inclusiv ale unor cancelarii importante, anul trecut fiind invitat de guvernele Statelor Unite și Germaniei la discuții pe teme politice ori care privesc statul de drept la Washington D.C., respectiv Berlin.

Noi îi atragem atenția deputatului Remus Cernea că a venit tocmai în Constanța să candideze și credem că a făcut acest lucru cu un motiv. Astfel, poate că este timpul ca în a doua parte a mandatului să își aducă aminte și de oamenii din colegiul în cae a fost ales și să facă ceva și pentru ei.
 
jooble.org