Migrant din Palestina depistat de poliţiştii de frontieră constănţeni(532)


În data de 31.01.2015, în jurul orei 16.15, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în apropierea localităţii de frontieră Coroana din judeţul Constanţa, au depistat un bărbat care se deplasa pe jos spre frontieră.

Deoarece nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română, persoana în cauză a fost condusă la sediul G.N. Mangalia pentru cercetări.

Din verificări s-a stabilit că bărbatul se numeşte O.A. ALI, are vârsta de 22 de ani, este născut în Palestina şi avea asupra sa un document temporar de identitate eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, fiind solicitant de azil în România.

Din declaraţia persoanei a rezultat faptul că acesta dorea să ajungă în R. Bulgaria, unde de asemenea intenţiona să solicite azil.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de ieşire în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 32, alin. 1 raportat la art. 262, alin. 1 din Codul Penal.

În aceeaşi zi, în jurul orei 20.15, bărbatul în cauză a fost predat lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări din judeţul Constanţa, conform procedurilor legale.
jooble.org