S-a lansat campania naţională ”Nu tremur la cutremur”

S-a lansat campania naţională ”Nu tremur la cutremur”(588)


La sediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) a avut loc, luni, conferinţa de presă pentru lansarea oficială a Campaniei Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei „Nu tremur la cutremur”.

La eveniment au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed ARAFAT, inspectorul general al I.G.S.U., colonel Nicolae CORNEA, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii implicate în gestionarea acestui tip de risc. În cadrul conferinţei au fost prezentate materialele campaniei, realizate de specialiştii I.G.S.U. în colaborare cu experţi în domeniu şi parteneri din agnitudine ridicată.
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed ARAFAT, a prezentat detalii despre desfăşurarea campaniei, utilitatea acesteia, precum şi alte aspecte relevante despre pregătirea pentru seism, precizând faptul că „este normal ca populaţia să fie informată şi instruită. Sunt mai multe modalităţi care sunt aplicate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi de celelalte structuri implicate. Una dintre ele este pregătirea la faţa locului, exerciţii în şcoli desfăşurate de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă cu copii, informarea publică prin pliante şi alte materiale”.
 „Demersul nostru este orientat spre această latură de informare şi educare a populaţiei, astfel încât prin măsurile întreprinse să creştem cât de mult posibil şansele de supravieţuire … să transmitem mesajul corect, în aşa fel încât, populaţia să fie pregătită şi pe acest tip de risc” a declarat inspectorul general al I.G.S.U., colonel Nicolae CORNEA.
Proiectul campaniei de informare şi pregătire a populaţiei pentru cutremur se bazează pe necesitatea transmiterii către populaţie a unui mesaj unitar, conţinând informaţii corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.
Campania „Nu tremur la cutremur” se va desfăşura la nivel naţional, cu scopul principal de a informa corect cetăţenii cu privire la modalităţile prin care se pot proteja împotriva unui seism. În cadrul acesteia sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.

Pentru mai multe detalii accesați www.nutremurlacutremur.ro.
 
jooble.org