Prima navă finalizată în acest an, lansată la apă în șantierul Vard Tulcea(700)


La șantierul naval Vard Tulcea SA a fost lansată astăzi la apă prima navă finalizată în acest an, conducerea celui mai mare angajator privat din județ anunțând că 2015 va fi anul record în ceea ce privește cantitatea de metal prelucrată.

"Cantitativ, numărul navelor care vor fi lansate la apă anul acesta pe platforma șantierului nu este foarte mare. Vorbim de șase sau șapte nave. Însă volumul de metal prelucrat va fi unul record, de aproape 50.000 de tone", a declarat pentru AGERPRES directorul Vard Tulcea SA, Tudorel Țopa, la finalul lansării la apă a primei nave finalizate în acest an.
În timpul evenimentului, el a afirmat că singurul impediment ce ar putea să apară anul acesta în activitatea șantierului constă în nivelul scăzut al prețului petrolului și a menționat că printre comenzile de anvergură la care a început deja să se lucreze se numără și o navă multifuncțională ce va fi realizată împreună cu șantierul din Constanța.

"Nava multifuncțională 830 va fi una dintre cele mai mari care se va realiza în șantier. O lucrăm împreună cu șantierul din Constanța. Corpul care se lucrează acum la Tulcea va fi transferat la Constanța unde va fi adăugat celui de acolo, apoi se va întoarce în șantierul tulcean pentru finalizare", a menționat directorul Tudorel Țopa.
Nava de manevră ancore lansată miercuri la apă are o lungime de 93,6 metri, o lățime de 24 de metri și o înălțime la puntea principală de 9,8 metri, ea urmând să fie finalizată în Norvegia.
Vard Tulcea SA numără peste 1.500 de angajați, pe platforma unității activând subcontractori care numără cel puțin tot atâția angajați, potrivit conducerii șantierului naval.
Grupul Vard se recomandă drept unul dintre marii designeri și constructori de nave offshore și specializate în industria explorării offshore de petrol și gaze. Cu sediul în Norvegia și cu circa 10.000 de angajați, Vard operează în zece șantiere navale, două dintre acestea aflându-se la Tulcea și Brăila.
 
jooble.org