Rezultate de excepție pentru studenții constănțeni, la Campionatul Naţional Universitar de Atletism

Rezultate de excepție pentru studenții constănțeni, la Campionatul Naţional Universitar de Atletism(950)


 În organizarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar, Universitatea „V. Alecsandri” Bacău, a Federaţiei Române de Atletism, în perioada 24 - 25 ianuarie 2015, s-a desfăşurat faza finală a Campionatului Naţional Universitar de Atletism. Pentru această etapă s-au calificat peste 150 de sportivi din 17 centre universitare din ţară. 

Universitatea „Ovidius” din Constanţa a fost reprezentată la Bacău de o delegaţie formată din 9 studenţi din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (decan - prof.univ.dr. Mirela Damian).
„Este pentru prima dată când obţinem rezultate atât de valoroase! Dacă la ediţiile trecute reuşeam cucerirea a 2 - 3 medalii, ediţia din acest an a fost una în care studenţii constănţeni au arătat că s-au pregătit excelent din punct de vedere teoretic, iar pe pista de concurs şi-au demonstrat valoarea sportivă. La ultimile ediţii am reuşit clasări ale echipei Universităţii „Ovidius” din Constanţa pe locuri onorante, de obicei între primele 10 universităţi din ţară, dar clasarea pe LOCUL I din acest an este într-adevăr o performanţă care aduce multă bucurie constănţenilor”, a declarat coducătorul delegaţiei, conf.univ.dr. Alin Larion.
Palmaresul UOC cuprinde 11 MEDALII (6 aur, 4 argint, 1 bronz), astfel:
1. Bobocea Claudia: 2 medalii aur: 1500m, 3000m
2. Ganciu Iulian: aur 400m, argint 800m
3. Baciu Alexandru: aur triplusalt
4. Dumitrache Cosmin: aur 60m garduri
5. Grecu Ionuţ: aur lungime
6. Lefcenco Andreea: argint lungime, bronz triplusalt
7. Dăianu Adel: argint triplusalt
8. Boboc Cristian: bronz triplusalt

Clasamentul Campionatului Naţional Universitar de Atletism după numărul medaliilor obţinute:
1. Universitatea „Ovidius” din Constanţa
2. Universitatea „V. Alexandri” din Bacău
3. Universitatea din Piteşti,
urmate de: Universitatea din Craiova, UNEFS, Universitatea Transilvania Braşov, Universitatea „Spiru Haret”, Universitatea „Babeş Bolyay” Cluj, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea Galaţi, Universitatea Iaşi.
 
jooble.org