Autoturisme cu certificate de înmatriculare false identificate de poliţiştii de frontieră constănţeni(453)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Negru Vodă şi în zona de competenţă a S.P.F. Ostrov două autoturisme cu numere de Bulgaria, conduse de doi cetăţeni români, care au prezenta la control documente susceptibile a fi falsificate.

Astfel, ieri, în jurul orei 11.40, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român I.L., în vârstă de 44 ani, care conducea un autoturism marca Opel cu numere de R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că documentele autoturismului (certificatul de înmatriculare şi cel tip I.T.P.), prezentate de conducătorul auto, sunt susceptibile a fi falsificate.

Tot ieri, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca BMW înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român I.Z., în vârstă de 46 de ani.
Verificările au stabilit că certificatul de înmatriculare al autoturismului, cel tip I.T.P. şi asigurarea tip carte verde prezintă indicii de fasificare.

Conducătorii auto au declarat că au achiziţionat autoturismele în cauză fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin. 1, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
jooble.org