Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open(1183)


Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat în această dimineaţă în ”optimi” la Australian Open, după ce a învins-o pe Bethanie Mattek-Sands, scor 6-4, 6-2.

Mattek-Sands s-a ţinut aproape de Halep în prima parte a meciului. Americanca n-a mai făcut însă faţă jocului după ce Simona a început să crească treptat ritmul. Un break a fost suficient pentru a face diferenţa în primul set.
Halep a devenit mult mai agresivă în a doua parte a meciului şi s-a distanţat la 5-1.

A urmat însă o cădere inexplicabilă. Simona a început să se grăbească şi să greşească destul de mult, iar Mattek-Sands a profitat şi a egalat la cinci. Halep s-a liniştit însă şi a cîştigat rapid ultimele două game-uri necesare pentru a închide meciul.

Românca mai are nevoie de o victorie pentru a-şi apăra cele 430 de puncte obţinute la ediţia de anul trecut pentru calificarea în "sferturi". Pînă acum, Simona şi-a asigurat 240 de puncte în clasamentul WTA şi 175.000 de dolari australieni, aproximativ 125.000 de euro.

În ”optimi”, Halep o va întîlni pe Yanina Wickmayer. Belgianca de 25 de ani a cîştigat fără set pierdut toate cele trei confruntări de pînă acum cu Simona. Meciurile au avut însă loc înainte ca Halep să explodeze şi să ajungă printre cele mai bune jucătoare ale lumii. 

Sursa: Gsp.ro

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri