Portul Constanţa, reprezentat la prima întâlnire cu comisarul european pentru Transporturi

Portul Constanţa, reprezentat la prima întâlnire cu comisarul european pentru Transporturi(700)


Directorul general al Companiei Naţionale ”Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, Valeriu Nicolae Ionescu, a participat, pe 19 ianuarie 2015, la Bruxelles, la prima întâlnire de lucru a porturilor maritime europene cu noul comisar european pentru Transport, Violeta Bulc.

Portul Constanţa a făcut parte din grupul celor 19 porturi, din cele 90 considerate importante ale Uniunii Europene, selectate de comisarul european pentru această întâlnire desfăşurată cu tema “Schimb de puncte de vedere despre rolul porturilor în cadrul sistemului de transport european – status quo, provocări la nivel european şi obiective ale politicii europene”.

Tematica discuţiilor s-a referit la provocările comune şi rolul porturilor europene în contextul actual, la modalităţile de îmbunătăţire a navigaţiei şi a conectivităţii cu alte moduri de transport, investiţii şi servicii, a dezvoltării sustenabile a porturilor şi a comunităţilor locale din care fac parte.

Obiectivul noului comisar european pentru Transporturi, Violeta Bulc, este de a dezvolta şi implementa o agendă ambiţioasă în domeniu, porturile fiind considerate „porţi comerciale” cu un dublu statut, de nod logistic multimodal şi de dezvoltator industrial, atât pentru piaţa internă a Uniunii Europene, cât şi pe cea externă graniţelor sale.

Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa a devenit parte a procesului de consultare şi elaborare a politicii europene în domeniul transporturilor, implicându-se activ la evenimentele care au vizat redefinirea Reţelei Trans-Europene de Transport (TEN-T).
 
jooble.org