Taxa de pod de la Fetești se va plăti electronic sau prin SMS

Taxa de pod de la Fetești se va plăti electronic sau prin SMS(816)


 Cozile de de la staţia de taxare de la Feteşti vor deveni istorie, iar drumul spre mare nu va mai întâmpina obstacole anul acesta, promit autoritățile. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunțat că taxa de trecere a podului se va putea plăti electronic sau prin SMS, începând cu 15 martie, scrie digi24.ro.

Marele test al noului sistem de taxare va avea însă loc odată cu mini-vacanţa de 1 mai. Cozile lungi de kilometri au reprezentat o situaţie obişnuită vara trecută la staţia de taxare de la Feteşti. Ministrul Transporturilor a promis însă că situaţia nu se va repeta şi în acest an, dat fiind că a fost găsită o soluţie pentru ca taxa de pod să poată fi plătită electronic, chiar din primăvară.

Nu vor fi desfiinţate toate staţiile de taxare, ci va fi păstrată una pentru fiecare sens. Acolo unde vor dispărea barierele, controlul se va face cu ajutorul camerelor de supraveghere, ca la rovinietă.

„În acest moment am achiziţionat cele necesare şi suficiente ca să se facă plata electronică. Plătesc şi prin SMS”, a declarat Ioan Rus. „Eu zic să mergem împreună şi să vedem, pentru că nici eu nu mai cred. De fiecare dată am intervenit pompieristic. N-am mai cerut taxă, pentru ca nu eram în stare sa facem un sistem care să se mişte suficient de repede”, a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Anul trecut, taxa de pod a fost suspendată toată luna august.
jooble.org